Dva nova ThinkPada iz Lenova stižu sa Ryzenima Pro procesorima

Na tržištu će se uskoro pojaviti dva nova prenosna računara iz Lenova, koja pripadaju ThinkPad seriji. Radi se o modelima A285 i A485 koji se od ostataka serije razlikuju po AMD-ovim Ryzen Pro procesorima, umesto Intelovih.

Izvor: B92, Bug.hr
Podeli
Gettyimages / Ilustracija
Gettyimages / Ilustracija

Budući da su ovi laptopovi još uvek nisu zvanično najavljeni, nema previše dostupnih podataka o njima. Za sada se zna da će kupci moći da biraju između dve vrste ekrana: IPS (osetljiv na dodir) i TN. Njih će odlikovati FHD, odnosno HD rezolucija.

Poznato je i da će model A485 biti opremljen 14-inčnim, a manji A285 sa 12,5-inčnim ekranom. ThinkPad A485 će podržavati do 32GB DDR4 memorije, a A285 upola manje, odnosno do 16GB.

Na internet stranicama Lenova navodi se podatak da će novi laptopovi moći da budu opremljeni sa AMD-ovim Ryzen procesorima, zaključno sa modelom Ryzen 7 Pro 2700U.

Softverski će biti opremljeni Microsoftovim Windowsom 10 Pro. Lenovo za ThinkPad A485 navodi da će se jednim punjenjem baterije imati autonomiju do 10,2 sati rada, dok će za A285 taj podatak biti objaviljen naknadno, prenosi Bug.

Što se težine tiče, za 14-inčni ThinkPad A485 ona iznosi 1,58 kilograma, a za ThinkPad A285 1,13 kilograma.

Za detaljne specifikacije i cene moraćemo da sačekamo da Lenovo i zvanično predstavi nove modele.

Vesti

Može li Nokia 3310 da preživi milion volti? /VIDEO

Nokia 3310 poznata je kao najotporniji telefon. Kako se ovaj telefon nosi sa visokim naponom pokušala je da dokaže ekipa jednog Jutjub kanala. Sproveli su eksperiment pokušavajući da ustanove da li će udar od million volti preživeti stari telefon ili će se bolje “pokazati” pametni telefon sa deset jezgara. Pogledajte šta se dogodilo.

Vesti četvrtak 31.05. 08:35 Komentara: 13

"Ovo je najbolji način da se rešite zavisnosti od telefona"

"Facebook bi trebalo regulisati kao industriju cigareta", "Previše vremena na ekranu deluje kao digitalni heroin na vašu decu", "Zavisnost od interneta utiče na mozak na sličan način kao kokain" samo su neki od naslova koji su se u poslednjih desetak dana pojavili u svetskim medijima poput Gardijana, NBC-a i CBS News.

Vesti sreda 30.05. 15:30 Komentara: 5
strana 1 od 55 idi na stranu