Sada možete da koristite Gmail i kada niste "na netu"

Jedan od najvećih problema sa veb mejl servisima je upravo to što im je potrebna internet veza kako bi im se moglo pristupiti, što nije problem kada ste kod kuće ili na poslu.

Izvor: B92
Podeli
Printscreen YouTube/The Verge
Printscreen YouTube/The Verge

Šta, međutim, raditi kada ste na putovanju, na nekom mestu na kome ne postoji dobra internet veza?

Google je, izgleda, počeo da nudi rešenje ovog problema, odnosno oflajn mod za Gmail. To znači da će ovaj popularni mejl servis korisnicima ponuditi mogućnost da čitaju i odgovaraju na poruke čak i kada nisu "na netu".

Poslati mejlovi, kreirani oflajn, naravno neće moći da budu poslati pre nego što se uspostavi internet konekcija, piše Ubergizmo.

Korisnici, koji žele da koriste oflajn mod za Gmail moraće da instaliraju Google Chrome 61 ili noviju verziju tog pregladača.

Potrebno je otići u podešavanja (Settings) i podesiti koliko dana želite da vam poruke u oflajn modu traju. Ukoliko postoje poruke koje su starije od podešenog datuma, pristup tim porukama neće biti moguć.

Više detalja o Gmail oflajn modu, koji je deo novog dizajna servisa, mogu se naći na Googleovoj stranici za podršku.

Vesti

Jeftini Androidi postali meta za predinstalirani malware

Pretpostavimo da ste oprezni kada koristite internet i pazite kakve aplikacije instalirate, ali zamislite situaciju u kojoj vaš nov uređaj stiže sa prethodno instaliranim malverom. Avast tvrdi da je to slučaj sa velikim brojem Androida, a glavni krivci su jeftini modeli iz ZTE-a, Archosa i myPhonea.

Vesti ponedeljak 28.05. 08:20 Komentara: 4
strana 1 od 1770 idi na stranu