LG G7 ThinQ je smartfon za najzahtevnije zadatke / FOTO / VIDEO

Kompanija LG predstavila je, na posebnom događaju u Njujorku, svoj ovogodišnji flagšip model telefona - LG G7 ThinkQ.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 04.05.2018.

08:25

LG G7 ThinQ je smartfon za najzahtevnije zadatke / FOTO / VIDEO
Foto: Promo

Južnokorejski proizvođač je kod ovog uređaja naglasak stavio na sistem veštačke inteligencije - ThinkQ, pa je tako LG G7 ThinkQ jedan od prvih pametnih telefona koji ima namenski taster za aktiviranje aplikacija Google Assistant i Google Lens (jedan pritisak aktivira prvu opciju, a dvostruki pritisak drugu).

Takođe, može da posluži i kao zamena za pametne zvučnike, s obzirom na to da je u stanju da prima glasovne naredbe na udaljenostima do maksimalnih 5 metara od uređaja.

LG G7 ThinQ ima 6,1-inčni FullVision M-LCD ekran (kod koga se postojećim RGB pikselima dodaju i beli pikseli) u odnosu 19,5:5 i sa rezolucijom od 3120 x 1440 piksela (QHD+). Ekran poseduje Super Bright Display tehnologiju, koja omogućava rekordne nivoe osvetljenosti od 1000 nita (prema standardu DCI-P3), piše Bug.

Tu je i neizostavni "zub" (notch), koga LG definiše kao "New Second Screen". To sugeriše da se dva slobodna prostora levo i desno od "notcha" LG tretiraju kao sekundarni ekran za vizualizaciju notifikacija i drugih obaveštenja. Što se tiče glavnih hardverskih karakteristika, tu je Snapdragon 845 čip, 6GB LPDDR4X RAM-a, 64GB interne UFS 2.1 memorije, sa podrškom za microSD kartice i baterija kapaciteta 3000 mAh (sa podrškom za bežično i brzo punjenje).

ThinkQ veštačka inteligencija dolazi do izražaja kod fotografske komponente, koja se sastoji od dvostruke zadnje kamere sa jednom 16-megapikselnom širokougaonom kamerom sa otvorom blende f/1.9 i jednom 16-megapikselnom kamerom sa optičkom stabilizacijom slike, autofokusom sa detekcijom faze, laserskim autofokusom i otvorom blende f/1.6. Sa prednje strane nalazi se 8-megapikselna širokougaona kamera sa otvorom blende f/1.9.

Veštačka inteligencija automatski reguliše postavke kamere, radi postizanja optimalne svetline i rezolucije, čak i u uslovima slabijeg osvetljenja.
Foto: Promo
Zvučna komponenta sastoji se od Boom Box stereo zvučnika sa podrškom za DTS:X format. Postoji klasični 3,5-milimetarski priključak, a tu je i ESS-ov 32-bitni Hi-Fi Quad DAC.

Aluminijumsko kućište sa obe strane ima Gorilla Glass 5 staklo, a poseduje i IP68 i MIL-STD-810G sertifikate. Tu je i podrška Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth 5.0, NFC i USB Type-C priključak. Uređaj pokreće operativni sistem Android 8.0 Oreo.

LG G7 ThinQ na tržište stiže krajem ovog ili početkom sledećeg meseca, u crvenoj, sivoj, plavoj i crnoj boji. Cena uređaja biće 850 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: