Nintendo Labo se prodaje ispod očekivanog

Kada je u januaru ove godine Nintendo predstavio Nintendo Labo, mnogi su se zapitali da nije 1. april stigao dosta ranije, i utisak je bio negde između “Nintendo je genije” i “Nintendo je zapravo počeo da uvaljuje ljudima karton”.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: Youtube Screenshot/Nintendo
Foto: Youtube Screenshot/Nintendo

Ukoliko kojim slučajem i dalje ne znate šta je Nintendo Labo, u pitanju su u osnovi kartonski delovi napravljeni specijalno za Nintendo Switch, od kojih se mogu praviti razni predmeti i zatim uz pomoć softvera koristiti kao kreativni alati za igranje određenih igara, što možete videti na snimku ispod.

Labo je konačno stigao na tržište pre par dana, a jedno od prijatnijih iznenađena bilo je i to što je Nintendo šeme za ove kartone učnio besplatnim i javno dostupnim, zarad rezervnih delova vlasnika, ukoliko im se na ovaj ili onaj način originalni Labo kartoni unište (trošenje, gubljenje, deca, ljubimci i slično).

Ipak, da li zbog ovoga, ili zbog generalne nezainteresovanostti javnosti, prodaja Labo paketa u početku ne ide onako kako je zamislilo rukovodstvo Nintenda. Za prvih nedelju dana, na japanskom tržištu prodato je svega 30% od proizvedenih Labo paketa, odnosno od onoga kolika je bila procena da će se Labo prodavati na lansiranju.

Međutim, da bi stavili stvari u perspektivu, treba reći da je to i dalje odlična prodaja, samo ne onakva kako je Nintendo želeo da bude.

Za prvih nedelju dana, prema podacima Media Create, prodato je 90 410 Variety Kit paketa i 28 629 Robot Kit paketa, što je dovoljno da Labo stavi na prvo i treće mesto po prodaji igara i gejming opreme u Japanu protekle nedelje.

Treba imati na umu da od danas (29. april) u Japanu počinje velika praznična nedelja pod imenom “Zlatna nedelja”, kada se očekuje da će prodaja značajno porasti, piše play.co.rs.

strana 1 od 57 idi na stranu