U Iranu zabranjen Telegram radi zaštite nacionalne bezbednosti

U Iranu je po odluci pravosudnih vlasti zabranjen Telegram, popularna aplikacija za poruke, radi zaštite nacionalne bezbednosti, javila je danas iranska državna TV stanica.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

"Imajući u vidu razne prigovore iranskih građana protiv Telegrama i na osnovu zahteva bezbednosnih organizacija da se stane na put ilegalnih aktivnosti Telegrama, sudske vlasti su zabranile njegovu upotrebu u Iranu", navodi tv stanica.

Rojters podseća da je pre nekoliko dana u Iranu zabranjeno vladinim službama da koriste tu aplikaciju koju u velikoj meri koriste iranski državni mediji, političari, kompanije i privatna lica.

Vesti

Nintendo Labo se prodaje ispod očekivanog

Kada je u januaru ove godine Nintendo predstavio Nintendo Labo, mnogi su se zapitali da nije 1. april stigao dosta ranije, i utisak je bio negde između “Nintendo je genije” i “Nintendo je zapravo počeo da uvaljuje ljudima karton”.

Vesti ponedeljak 30.04. 21:11 Komentara: 8

Koliko često treba čistiti tastaturu?

Australijski naulnici u nedavnoj studiji otkrili su da daska na wc šolji ima pedesetak bakterija na dva kvadratna centimetra, što zapravo i nije mnogo. Na tipičnoj tastaturi, posebno onoj koju deli više ljudi, situacija je, po istoj studiji, čak 400 puta gora.

Vesti subota 28.04. 08:35 Komentara: 13
strana 1 od 57 idi na stranu