Zidovi budućnosti moći će da osećaju pokrete ljudi / VIDEO

Istraživači sa Univerziteta Karnegi Melon i iz Dizni Risrč laboratorija iz Pitsburga počeli su sa istraživanjem ideje pretvaranja zidova u "gigantske" zidove osetljive na dodir.

Izvor: B92
Podeli
Printscreen YouTube/Future Interfaces Group
Printscreen YouTube/Future Interfaces Group

Kreiran je i prototip pod nazivom Wall++, koji će biti sposoban da prati dodir, gestikulaciju, oseća obližnja tela i detektuje i locira aparate koji su mi u blizini.

S obzirom na to da ovakva ideja deluje prilično skupo, istraživači su testirali i načine na koje bi implementacija zidova osetljivih na dodir mogla biti jeftinija.

To je uključivalo testiranje različitih konduktivnih boja i njihovu primenu, kao i da li je potreban neki premaz i slično.

Ovde se radi o veoma zanimljivom projektu, gde naučnici smatraju da bi Wall++ mogao da postane džinovski kontrolni interfejs za upravljanje uređajima u kući, prenosi Benchmark.

S obzirom na to da se za sada radi samo o konceptu, sigurno nas očekuje još dosta godina razvoja dok Wall++ ideje ne stignu u domove budućih korisnika.

Vesti

Nintendo Labo se prodaje ispod očekivanog

Kada je u januaru ove godine Nintendo predstavio Nintendo Labo, mnogi su se zapitali da nije 1. april stigao dosta ranije, i utisak je bio negde između “Nintendo je genije” i “Nintendo je zapravo počeo da uvaljuje ljudima karton”.

Vesti ponedeljak 30.04. 21:11 Komentara: 8

Koliko često treba čistiti tastaturu?

Australijski naulnici u nedavnoj studiji otkrili su da daska na wc šolji ima pedesetak bakterija na dva kvadratna centimetra, što zapravo i nije mnogo. Na tipičnoj tastaturi, posebno onoj koju deli više ljudi, situacija je, po istoj studiji, čak 400 puta gora.

Vesti subota 28.04. 08:35 Komentara: 13
strana 1 od 57 idi na stranu