WhatsApp uvodi nova pravila, ali samo za Evropljane

Najpopularnija aplikacija za četovanje uskoro će biti zabranjena za korišćenje deci mlađoj od 16 godina u Evropi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2018.

16:00

WhatsApp uvodi nova pravila, ali samo za Evropljane
foto: getty

Aplikacija je podigla starosnu granicu korisnika sa 13 na 16 godina kako bi se usaglasila sa novim pravilima o sigurnosti podataka korisnika.

Korisnici će morate da potvrde da imaju minimum 16 godina i pristaće na nova pravila korišćenja i bezbednosti u narednih nekoliko nedelja. Iako nije jasno na koji način će WhatsApp proveriti koliko tačno godina ima korisnik, skupljaće veoma mali broj ličnih podataka.

Fejsbuk koji je vlasnik WhatsApp-a, s druge strane ima potpuno drugačiju politiku, pa je tako korisnicima između 13 i 15 godina dozvoljeno da otvore profil na ovoj mreži tako što će njihovi roditelji sa svojih profila potvrditi koliko imaju godina. U suprotnom imaju limitiranu verziju društvene mreže.

WhatsApp koristi milijardu i po korisnika širom sveta, a prema novim pravilima koja su izrađena u skladu sa zakonima Evropske Unije najpopularnija aplikacija za čet skupljate mnogo manje podataka nego pre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: