Valve mora da plati Australiji 3 miliona $ zbog kršenja zakona

Valve već nekoliko godina unazad vodi parnicu sa austrajskim sudom zbog kršenja zakona o zaštiti potrošača. Tehnički, Valve je jošš 2016. godine proglašen krivim, ali je na presudu uložena žalba Višem sudu Australije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 22.04.2018.

11:10

Valve mora da plati Australiji 3 miliona $ zbog kršenja zakona
Foto: Youtube Screenshot/ TechBlitz

Ta žalba je odbijena, zato što je ovo “važan presedan koji potvrđuje da australijska komisija za konkurenciju i zaštitu potrošača (skraćeno ACCC) zahteva od kompanija sa sedištem u drugoj državi da pri prodaji državljanima Australije poštuju njihove zakone”, stoji u zvaničnoj objavi na sajtu ove komisije.

Ovo znači da će Valve zbog kršenja zakona u Australiji, iako tamo nema sedište, morati da plati kaznu od 3 miliona australijskih dolara, piše play.co.rs.

Da podsetimo, 2014. godine je austaliski odbor pokrenuo tužbu protiv kompanije Valve i Steam platforme zato što tada nije postojala mogućnost povraćaja novca za kupljene igre, što je naknadno uvedeno, ali izgleda kasno zato što je načinjena šteta velikom broju državljana Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: