Microsoftov najslavniji fijasko: Kako su "umrli" Windowsi 98

Na današnji dan, pre 20 godina, Bil Gejts i njegov asistent Kris Kaposela trebalo je na sajmu računara COMDEX da predstave svetu nove mogućnosti Windowsa 98. Umesto demostracije određene funkcije, demonstrirali su pad sistema.

Izvor: 24sata.hr
Podeli
Foto: YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot

U trenutku kada je Kaposela pokušao da poveže računar sa skenerom, ono što je trebalo da bude trijumf pretvorilo se u fijasko.

Umesto 'plug and play' funkcije, publici je predstavljen plavi ekran smrti, koji se obično pojavljuje kada Windows ima problem koji ne može da reši pa se sistem ugasi da bi se izbegla daljnja šteta.

Neuspela prezentacija nasmejala je ne samo publiku, već i Bila Gejtsa, koji je prokomentarisao da to mora da je razlog zašto Microsoft još ne isporučuje Windows 98.

Operativni sistem Windows 98 lansiran je u maju, a doneo je brojna poboljšanja u odnosu na Windows 95, poput podrške za nove uređaje koji su u međuvremenu izašli, kao što su TV kartice, CD-ROM, USB i bolja internet podrška.

Bil Gejts danas je drugi najbogatiji čovek na svetu, a Kris Kaposela i dalje se nalazi na funkciji šefa marketinga i izvršni je potpredsednik Microsofta.

Vesti

strana 1 od 1769 idi na stranu