Šest stvari koje Google Pixel 2 radi bolje od Samsung Galaxyja S9

Novinar Business Insidera Antonio Viljas-Boaz već duže vreme poseduje smartfone Google Pixel 2 i Samsung Galaxy S9. Evo koje karakteristike Google Pixela 2 smatra naprednijim u odnosu na Galaxy S9.

Izvor: B92
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

1. Pixel 2 pokreće Android onako kako je Google to predvideo

Viljas-Boaz navodi da Pixel 2, s obzirom na to da ga je proizveo Google, nudi čisto Android iskustvo. Ovaj operativni sistem znatno je brži na tom telefonu, u poređenju sa verzijom koju pokreće Galaxy 9.

2. Vlasnici Pixela 2 dobijaju sve Android zakrpe onog trenutka kada ih Google objavi

"To je nešto čime nijedan drugi proizvođač smatrfona može da se pohvali, a Galaxy S9 je pravi primer toga. Na primer, dolazi sa nešto starijom verzijom Androida - 8.0, i neće dobiti nadogradnju u narednih nekoliko meseci, dok je na Pixelu 2 već zastupljena verzija 8.1. S druge strane, važno je napomenuti da su na Galaxy S9 zastupljene brojne funkcije koje Pixel 2 nema", kaže Viljas-Boaz.

3. Galaxy S9 nema Google Home dugme koje je zastupljeno na Pixelu 2

"Tu je dugme Bixby Home, koje pokušava da uradi isto što i Google Home, ali, iskreno rečeno, nije ni izbliza tako dobro. Upravo sam prošao kroz sve stvari koje je Bixby hteo da mi pokaže, i nisam našao ništa interesantno. Na kraju sam jednostavno isključio opciju Bixby Home, ali je, nažalost, Google Home ne može da je zameni."

4. Pixel 2 možda nema izvikanu kameru, ali je bolja od kamere koju poseduje Galaxy S9

"Fotografije koje pravi Pixel 2 su dublje, življih boja, i dinamičnijeg kontrasta. S druge strane, boje na fotografijama koje napravi Galaxy S9 izgledaju isprano, a kontrat je vrlo plitak u poređenju sa fotografijama na Pixelu 2.

5. Senzor za otisak prsta na Pixelu 2 je znatno superiorniji

Senzor za otisak prsta na Pixelu 2 je brži, responsivniji i precizniji. S druge strane, senzor na Galaxy S9 zahtevao je drugi pokušaj, i generalno je sporiji. To se možda čini kao trivijalna stvar, ali pomislite na to koliko puta u toku dana otključate telefon. Galaxy S9 na tom polju ume da bude frustrirajuće spor i nepouzdan."

6. Pixel 2 je lakši

"Izuzetno cenim predivni premijum dizajn smartfona Galaxy S9, ali ovaj telefon je osetno teži od Googleovog Pixela 2. To, naravno, ne znači da ćete uganuti ruku dok ga koristite, ali je Pixel 2 generalno udobniji za upotrebu."

strana 1 od 57 idi na stranu