Mozilla ima rešenje za prikupljanje podataka sa Facebooka?

Aktuelni problem sa privatnošću i prikupljanjem podataka na Facebooku naveo je kompaniju Mozilla da za svoj popularni internet pregledač Firefox kreira posebnu ekstenziju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 29.03.2018.

21:30

Mozilla ima rešenje za prikupljanje podataka sa Facebooka?
Printscreen YouTube/Firefox

Facebook Container, kao je ekstenzija nazvana, zaključava sajt u privatni balon, u kome ne može da se pristupi podacima iz kolačića sa drugih sajtova.

To, praktično, znači da ekstenzija blokira Facebookovo praćenje podataka u odvojenin tabovima u pregledaču, limitirajući time količinu podataka koju društvena mreža može da prikupi.

Mana ove ekstenzije je to što će sprečiti rad specifičnih funkcija Facebooka. Tako, na primer, neće biti moguće koristiti naloge ili log-in detalje povezane sa Facebook nalogom, kao što ni Facebook funkcije lajkovanja i ostavljanja komentara na eksternim sajtovima neće raditi.

Nakon instaliranja Firefox Facebook Container ekstenzije, pregledač će izlogovati korisnika sa Facebooka, forsirajući ponovno logovanje preko Container taba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: