Kultni HAL 9000 dobio verziju za 21. vek / VIDEO

Fanovi kultnog klasika naučne fantsatike "2001: Odiseja u Svemiru" sigurno se sećaju jednog od najpoznatijih računara opremljenih veštačkom inteligencijom - HAL 9000, koji je odlučio da ubije sve ljude.

Izvor: CNET, Benchmark
Podeli
Printscreen YouTube/KlingonSpider
Printscreen YouTube/KlingonSpider

Ukoliko ste ikada želeli da imate sosptveni HAL 9000 (samo bez njegovih ubilačkih nagona), ta mogućnost može da vam se ostvari zahvaljujući kompaniji Master Replicas, koja je dobila je prava da proizvodi rekvizite bazirane na čuvenom filmu.

Oni su, međutim, uspeli da kreiraju uređaj koji mnogo više od klasičnog rekvizita ili replike koja ne radi ništa.

Replika HAL-a 9000, koja nosi zvanični naziv "2001 Interactive HAL Computer", ima integrisan Amazon Alexa glasovni servis. To znači da korisnik može da razgovara sa HAL-om i da kontroliše stvari u svom domu, koje su kompatibilne sa Alexom.

Bazu "2001 Interactive HAL Computera" čini Amazon Fire HD tablet, koji ima dodatna svetla, mikrofone, zvučnike i prilagođeni softver. U repliku su ubačeni citati iz filma, koje uređaj može da izgovara Alexinim glasom.

Cena ovog zanimljivog uređaja još uvek sada nije poznata.

A šta sve je replika HAL-a 9000 u stanju, pogledajte iz od ovog šaljivog klipa:

Vesti

Review: Sword Art Online: Fatal Bullet

Sword Art Online je svoj život započeo kao serijal laganih novela koja je zbog svog settinga veoma dobro reagovala sa japanskom mladom publikom, dovoljno da bude pretvorena u manga strip pa zatim i anime serijal, koji je isto toliko dobro prošao, ako ne i bolje.

Vesti petak 16.03. 12:30 Komentara: 0

Webiz već sada nadmašio prošlogodišnju konferenicju

Ostalo je još malo vremena do šeste Webiz konferencije u Zrenjaninu koja se održava od 23. do 25. marta u hotelu Vojvodina. U Webiz timu kažu da je odziv učesnika izuzetan i da će ove godine biti prinuđeni da prijave zatvore nešto ranije. Predavači iz zemlje i inostranstva, zanimljive teme i predavanja, radionice i paneli, ali i potpuno novi formati, dovoljan su razlog da Zrenjanin od 23. do 25. marta.

Vesti petak 16.03. 11:41 Komentara: 0
strana 1 od 1738 idi na stranu