Snimak o nasilju u video-igrama koji je prikazan Donaldu Trampu

Sinoć po našem vremenu se održao jedan veoma zanimljiv sastanak između predstavnika industrije video igara, organizacije roditeljske kontrole medija i američkog predsednika Trampa.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2018.

14:58

Snimak o nasilju u video-igrama koji je prikazan Donaldu Trampu
foto: getty

izvor: play.co.rs

U pitanju je bio jedan u seriji sastanaka koji se organizuju povodom nasilja u školama i nedavnog krvoprolića na Floridi, zbog čega je Tramp čak i izjavio da je nasilje u video igrama krivac.

Na samom početku sastanka, predstavnici struje protiv nasilja video-igara su Trampu prezentovali montažu sa isečcima iz popularnih igara gde je prikazana pucnjavanja, ali i nasilje tupim i oštrim oružjem, sa svakako puno krvi i manjka delova tela.

Ova montaža sadrži snimke iz igara kao što su Call of Duty serijal, Dead by Daylight, Sniper Elite 4, The Evil Within, Fallout i druge, i trebalo je da uveri predsednika Trampa koliko su video igre nasilne, i prema izvorima prisutnih, njegov komentar je bio “Ovo je zaista jako nasilno, pa zar nije?”

Nasilje u video igrama i njegova korelacija sa agresijom dece u stvarnom životu je praktično tema stara koliko i same video igre i do sada je uvek bila opovrgavana, i donedavno je čak u bačena u zasenak, ali su ponovne pucnjave u školama izbacile ovaj argument iznova na površinu.

Video koji je prikazan predsedniku Trampu možete videti ispod, a on je okačen na zvaničnom kanalu Bele kuće:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: