Zbog čega ljubitelji iPhonea izbegavaju iPhone X?

I pored toga što je iPhone X bio najviše isporučivan pametni telefon tokom novogodišnjih i božićnih praznika, taj uređaj nije u potpunosti ispunio očekivanja. To je do pojave izveštaja u kome se navodi da je proizvodnja "desetke" prepolovljena.

Tehnopolis

Izvor: Techspot.com

Sreda, 07.03.2018.

21:39

Zbog čega ljubitelji iPhonea izbegavaju iPhone X?
GettyImages

Slaba zainteresovanost kupaca proširila se i fanove Appleovih proizvoda, koji još uvek nisu kupili novi telefon. Novo istraživanje prepostavlja u čemu bi mogao biti problem.

Analitičar kompanije "Piper Jaffray" Majkl Olson pitao je 1.500 vlasnika iPhonea zbog čega, još uvek, nisu kupili iPhone X. Skoro polovina njih (44 odsto) izabralo je odgovor: "Zbog toga što moj iPhone dobro radi".

To upućuje na činjenicu da Appleov flegšip telefon ne nudi dovoljno novih i zanimljivih opcija, kojima bi mogao da opravda svoju visoku cenu.

Cena od 999 dolara je drugi najčešći razlog zbog koga se postojeći vlasnici iPhonea ne odlučuju za kupovinu iPhonea X, budući da je ovaj odgovor odabrao 31 procenat anketiranih.

Dok se 17 odsto korisnika izjasnilo za neodređen razlog, osam procenata njih je navelo to da prednost daju uređajima sa ekranom čija dijagonala je veća od 5,8 inča, koliko ima iPhone X.

Sigurno je da 1.500 ispitanika ne mogu da predstavljaju sve korisnike iPhonea, ali i pored toga izgleda da Apple sluša zamerke korisnika u vezi sa svojim flegšip modelom i da će nešto od toga uneti u novu verziju za ovu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: