"Misteriozna" Judy je novi LG-jev flegšip za leto 2018. / FOTO

Ova 2018. bi mogla da bude godina velikih promena za LG, kompaniju koja planira značajne izmene kako bi se bolje takmičio na smartfon tržištu. Promene počinju revizijom G serije pametnih telefona.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

14:25

GettyImages

Glasine sugerišu da je LG odložio model G7, koji je trebalo da bude predstavljen tokom MWC 2018 konferencije u Barseloni, a direktor komapnije Đo Seong-đin je telefon poslao na redizajn. Novi "misteriozni" premijum uređaj za sada nosi šifrovano ime "Judy".

LG Judy bi trebalo da bude opremljen MLCD+ panelom, sa osvetljenjem od 800 nita, koji će trošiti 35 odsto manje energije nego standardni IPS LCD paneli. Manja potrošnja je postignuta je dodavanjem belih podpiksela (pored crvenih, zelenih i plavih), što smanjuje potrebu za uključivanjem RGB piksela za stvaranje belih. Veličina ekrana će biti povećana sa 5.7 inča (koliko je imao LG G6) na punih šest inča.

LG nije, prošle godine, na LG G6 modelu implementirao najnoviji Qualcommov čipset, pošto je Samsung imao ekskluzivna prva da ove čipove koristi u svojim telefonima. Ove godine, situacija je drugačija pa će LG Judy će imati najnoviji Snapdragon 845 čipset. Skoro je sasvim sigurno da će LG implementirati i "machine learning" funkcije na novi telefon, verovatno sa poboljšanim opcijama fotografisanja (Vision AI) i jedinstvenim glasovnim komandama za dodatno poboljšavanje Google Assistanta (Voice AI).

Dodatne karakteriatike LG-a Judy podrazumevaju 4GB RAM-a, 64GB prostora za skladištenje podataka, sistem sa dve kamere na poleđini sa f/1.6 otvorima blende. Novi telefon dobija i stereo zvučnike, kao i IP68 sertifikat i opciju bežičnog punjenja.

Prepostavlja se da bi datum predstvljanja novog LG flegšipa mogao da bude u junu, a Judy bi na tržištu eventulano mogao da se nađe tokom leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: