Chrome OS dobija split-screen podršku za Android aplikacije

Googleov Chrome OS može se uskoro očekivati na tablet računarima. Ta kompanija intenzivno radi na njemu kako bi korisnicima obezbedila što veći broj mogućnosti za bolji rad sa Android aplikacijama na mobilnim uređajima koji koriste Chrome OS.

Tehnopolis

Izvor: Ubergizmo.com

Sreda, 21.02.2018.

08:25

Chrome OS dobija split-screen podršku za Android aplikacije
Printscreen YouTube/Chrome Unboxed

Jedna od takvih funkcija je i podrška za split-screen, koja je sada dostupna u Chrome OS Canary kanalu.

Za one koji još nisu upoznati, Canary build je verzija komplacije softvera koja još uvek nije u potpunosti testirana. Namenjena je onima koji u što kraćem roku žele da vide šta tu sve novo i da otkriju bagove. Takve verzije nisu namenjene za javnu upotrebu.

Chrome prozori i izvorne aplikacije u Chrome OS-u mogu da smeste jedni pored drugih, što međutim ne funkcioniše kod Andrpoid aplikacija instaliranih iz Play Storea.

Budući da Chrome OS dobija svoju tablet verziju, važno je da i funkcije kao što je deljenje ekrana podržavaju postojeće Android aplikacije.

Funkcija podrške dodata u Canary kanal to omogućava, ali se u skoroj budućnosti ipak očekuje dolazak stabilne verzije za Chrome OS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: