Tvorci Steel Division: Normandy 44 u štrajku

Prošlog leta smo imali prilike da igramo sjajnu taktičku strategiju Steel Division: Normandy 44, koju nam je doneo iskusni francuski studio Eugen Systems.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.02.2018.

13:50

Tvorci Steel Division: Normandy 44 u štrajku
Foto: Youtube Screenshot/ ParadoxExtra

Danas, nažalost, ne pišemo o njima zbog neke nove sjajne igre ili dodatka za odlični Steel Division, već zbog toga što su svi zaposleni ove kompanije stupili u kolektivni štrajk, što je prvi štrajk u francuskoj industriji video igara još od 2011. godine, kada je u štrajku bio studio Eden Games.

U medijskom obraćanju predstavnika zaposlenih, navodi se da je štrajk stupio nakon 15 neuspešnih meseci da se postigne dogovor sa upravom i da se uprava natera da poštuje njihove zakonske obaveze, piše play.co.rs.

U opširnom pregledu problema navodi se da su radnici nebrojano mnogo puta oštećeni, počev od negiranja i neisplaćivanja prekovremenog rada, degradiranja pozicija i platnog razreda, neisplaćivanje pune zarade pod izgovorom administratorskih grešaka…

Na kraju, navodi se da nisu želeli i da ne žele konflikt i da su spremni na kompromise, ali da ih je na sve ovo nateralo potpuno nepoštovanje i ignorisanje od strane uprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: