Zakerberg zatražio savet od Gejtsa: "Pitam za prijatelja"

Vrednost bogatstva osnivača Facebooka Marka Zakerberga procenjena je na više od 71 milijardu dolara, ali to ne znači da još uvek ne uči od drugih.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Osnivač Facebooka Mark Zakerberg je u uključenju uživo upitao Bila Gejtsa i njegovu suprugu Melindu kako bi posavetovali sebe mlađeg.

"Kada biste mogli da se vratite unazad i date svom mlađem sebi samo jedan savet, šta bi to bilo? Pitam za prijatelja“, rekao je Zakerberg.

Bil Gejts je odgovorio da bi voleo da je imao više razumevanja za vrednovanje različitih vrsta inteligencije.

"Bio sam tako naivan kada je u pitanju različit skup veština. Mislio sam da ako neko ima visok koeficijent inteligencije, može da bude dobar u svemu. Jednostavno sam mislio da ljudi sa visokim koeficijentom mogu da reše sve. Voleo bih da sam malo drugačije o tome razmišljao“, rekao je Gejts.

Melinda je navela da bi volela da je više sebi verovala.

"Veruj sebi. Verovatno znaš više nego što misliš“, dodala je ona.

"Ta stvar kod verovanja... Poenta toga je da verujete da možete naučiti sve. Zaista, možete da naučite sve što želite“, rekla je Melinda.

Vesti

Google Assistant će do kraja godine govoriti 30 jezika

Virtuelni personalni pomoćnik kompanije Google koji se aktivira glasom - Google Assistant, do kraja godine, će govoriti tridesetak jezika, uključujući norveški i hindu, saopštila je ta kompanija, što pokazuje da I ona ulazi u žestoku borbu protiv predvodnika na tržištu pametnih pomoćnika - kompanije Amazon.

Vesti subota 24.02. 10:36 Komentara: 0

Nedelja u IT-ju: Pokažimo koliko je Srbija moćna IT zemlja

Da li ste znali da je jedna IT kompanija u Beogradu zaposlila više od 100 programera za samo godinu dana? Da je srpska IT kompanija u Novom Sadu nastala sa kapitalom od samo 100 dinara, a sada ima 50 zaposlenih? Da su srpski programeri napravili platformu za osiguranje koje danas koriste hiljade Švajcaraca? Da rade na softveru za pametne naočare koje koriste NASA astronauti i svakodnevno učestvuju na projektima koji pomeraju granice u celom svetu?

Vesti četvrtak 22.02. 13:50 Komentara: 4
strana 1 od 1727 idi na stranu