Objavljeni podaci o prodaji Google Pixel smartfona

Otkako su predstavljeni u oktobru 2016. godine Google Pixel telefoni su već našli svoje mesto na tržištu smartfona.

Izvor: B92
Podeli
foto: epa/MONICA M. DAVEY
foto: epa/MONICA M. DAVEY

U poslednjem izveštaju o prodaji telefona navodi se da je Google prodao 3,9 miliona Pixel i Pixel 2 modela u 2017. godini.

To je malo manje od jedne prodajne nedelje iPhone-a, ali iako je brojka realtivno mala, prodaja Google Pixel-a se kreće u pravom smeru.

Najnoviji podaci komapnije Kantar Worldpanel pokazuju da Google telefoni beleže rast u SAD sa 1.8 na 2.8 odsto na tržištu.

Brojke se povećavaju u malim fragmentima, ali finansijski stručnjaci kažu da je pre svega potrebno strpljenje, kao i da Google-ova obaveza da bude proizvođač hardvera nikad nije bila veća.

Naime, oni su nedavno kupili HTC-ov tim za dizajn pametnih telefona za 1,1 milijardu dolara, a atraktivnost Pixel serije će unaprediti u godinama koje dolaze zbog čega ih nikako ne bi trebalo potceniti na tržištu mobilnih telefona.

Vesti

Majneri kriptovaluta u 2017. kupili 3 miliona grafičkih kartica

Iako je vrednost Bitcoina, ili bilo koje druge kriptovalute, izuzetno nestabilna, mnogi se hvataju u koštac sa tim rizikom u nadi da će zaraditi ogromnu sumu novca. Taj rizik se najviše isplatio prodavcima grafičkih kartica, pošto su u 2017. godini majneri kupili čak 3 miliona kartica ukupne vrednosti od 776 miliona dolara.

Vesti sreda 28.02. 21:20 Komentara: 10
strana 1 od 53 idi na stranu