Objavljeni podaci o prodaji Google Pixel smartfona

Otkako su predstavljeni u oktobru 2016. godine Google Pixel telefoni su već našli svoje mesto na tržištu smartfona.

Izvor: B92
Podeli
foto: epa/MONICA M. DAVEY
foto: epa/MONICA M. DAVEY

U poslednjem izveštaju o prodaji telefona navodi se da je Google prodao 3,9 miliona Pixel i Pixel 2 modela u 2017. godini.

To je malo manje od jedne prodajne nedelje iPhone-a, ali iako je brojka realtivno mala, prodaja Google Pixel-a se kreće u pravom smeru.

Najnoviji podaci komapnije Kantar Worldpanel pokazuju da Google telefoni beleže rast u SAD sa 1.8 na 2.8 odsto na tržištu.

Brojke se povećavaju u malim fragmentima, ali finansijski stručnjaci kažu da je pre svega potrebno strpljenje, kao i da Google-ova obaveza da bude proizvođač hardvera nikad nije bila veća.

Naime, oni su nedavno kupili HTC-ov tim za dizajn pametnih telefona za 1,1 milijardu dolara, a atraktivnost Pixel serije će unaprediti u godinama koje dolaze zbog čega ih nikako ne bi trebalo potceniti na tržištu mobilnih telefona.

Vesti

Google Assistant će do kraja godine govoriti 30 jezika

Virtuelni personalni pomoćnik kompanije Google koji se aktivira glasom - Google Assistant, do kraja godine, će govoriti tridesetak jezika, uključujući norveški i hindu, saopštila je ta kompanija, što pokazuje da I ona ulazi u žestoku borbu protiv predvodnika na tržištu pametnih pomoćnika - kompanije Amazon.

Vesti subota 24.02. 10:36 Komentara: 8

Nedelja u IT-ju: Pokažimo koliko je Srbija moćna IT zemlja

Da li ste znali da je jedna IT kompanija u Beogradu zaposlila više od 100 programera za samo godinu dana? Da je srpska IT kompanija u Novom Sadu nastala sa kapitalom od samo 100 dinara, a sada ima 50 zaposlenih? Da su srpski programeri napravili platformu za osiguranje koje danas koriste hiljade Švajcaraca? Da rade na softveru za pametne naočare koje koriste NASA astronauti i svakodnevno učestvuju na projektima koji pomeraju granice u celom svetu?

Vesti četvrtak 22.02. 13:50 Komentara: 4
strana 1 od 1727 idi na stranu