Objavljeni podaci o prodaji Google Pixel smartfona

Otkako su predstavljeni u oktobru 2016. godine Google Pixel telefoni su već našli svoje mesto na tržištu smartfona.

Izvor: B92
Podeli
foto: epa/MONICA M. DAVEY
foto: epa/MONICA M. DAVEY

U poslednjem izveštaju o prodaji telefona navodi se da je Google prodao 3,9 miliona Pixel i Pixel 2 modela u 2017. godini.

To je malo manje od jedne prodajne nedelje iPhone-a, ali iako je brojka realtivno mala, prodaja Google Pixel-a se kreće u pravom smeru.

Najnoviji podaci komapnije Kantar Worldpanel pokazuju da Google telefoni beleže rast u SAD sa 1.8 na 2.8 odsto na tržištu.

Brojke se povećavaju u malim fragmentima, ali finansijski stručnjaci kažu da je pre svega potrebno strpljenje, kao i da Google-ova obaveza da bude proizvođač hardvera nikad nije bila veća.

Naime, oni su nedavno kupili HTC-ov tim za dizajn pametnih telefona za 1,1 milijardu dolara, a atraktivnost Pixel serije će unaprediti u godinama koje dolaze zbog čega ih nikako ne bi trebalo potceniti na tržištu mobilnih telefona.

Vesti

"Hakovanje benzinske stanice": Prijave za prvi NIS hakaton u toku

Kompanija NIS će od 02. do 04. marta 2018. godine, u saradnji sa Centrom za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija – ICT Hub, organizovati prvi NIS hakaton. Tema i zadatak za učesnike događaja biće „Hakovanje benzinske stanice“, dok će nagradni fond za tri najbolja rešenja iznositi ukupno 5 000 evra. NIS hakaton će se održati u centru za inovacije Playground na adresi Kralja Milana 10, a rok za prijave je 25. februar.

Vesti utorak 20.02. 17:30 Komentara: 0

Kako GDPR čuva sajber ličnost – na DIDS 2018

Devetu godišnju konferenciju o Internetu u Srbiji – DIDS 2018, organizuje Fondacija "Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS), 6. i 7. marta, u Hotelu "Metropol Palace" u Beogradu, pod sloganom "Čuvari internet identiteta“.

Vesti utorak 20.02. 12:03 Komentara: 0
strana 1 od 1726 idi na stranu