Koju aplikaciju ste obrisali u poslednje vreme?

Koliko puta ste osetili potrebu da obrišete neku od aplikacija na svom smartfonu?

Izvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Po ko zna koji put, shvatili ste da ste proveli sate i sate listajući fotografije svojih poznanika, gledajući memeove, smešne klipove... I dosta vam je više svega.

Doneli ste odluku da se rešite iritantnih ljudi, upijanja beskorisnih informacija, dosadnih reklama, pa i narušavanja privatnosti - svega onoga što predstavlja sastavni deo društvenih mreža.

Naravno, to na početku deluje lako.

Sve što treba da uradite jeste da javite svojim prijateljima i poznanicima da ste obrisali određenu aplikaciju za razgovor, i sačekate nekoliko dana kako biste se uverili da vam niko neće poslati ništa.

U međuvremenu vam je postalo jasno da su tehnološke kompanije izuzetno dobre u dizajniranju servisa namenjenih trošenju što veće količine vašeg slobodnog vremena i odvraćanju vaše pažnje od produktivnih aktivnosti. I nekako imate utisak da niste jedina osoba koja se tako oseća.

Naravno, samo vi, i isključivo vi, birate kako ćete provesti svoje slobodno vreme. Možda nije neophodno da uvek nosite telefon svuda sa sobom, da ga ne ispuštate iz ruku u toku dana?

Možda je krajnje vreme da se udaljite od nekih servisa zbog kojih se baš i ne osećate najbolje, ili vam jednostavno nisu korisni, pa ni zanimljivi?

Da li ste učinili nešto tako u skorije vreme?

I da li postoji neka aplikacija koju biste želeli da obrišete, a iz nekog razloga niste?

Vašu priču ispričajte u sekciji sa komentarima.

Vesti

Koliko zrače pametni telefoni?

Rasprave o tome zrače li pametni telefoni, a i mobilni pre njih, i koliko, vode se već godinama. I dok proizvođači tvrde da su njihovi uređaji sigurni i u skladu sa svim propisima, lekari ipak upozoravaju da bi trebalo da budemo oprezni prilikom dugotrajnog korišćenja pametnih telefona.

Vesti ponedeljak 19.02. 08:20 Komentara: 2
strana 1 od 1725 idi na stranu