Novi Vivo je smartfon sa najviše RAM memorije ikada

Poslednjih godina smatralo se da je 8GB RAM memorije i više nego dovoljna količina za većinu kako personalnih desktop tako i prenosnih računara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 30.01.2018.

20:55

Default images

A onda je ista ta količina memorija počela da se pojavljuje i u mobilnim telefonima, što je, iskreno govoreći, više služilo dokazivanju mogućnosti pojedinih proizvođača nego stvarnoj potrebi.

Ipak, čini se da ćemo uskoro dobiti i jedan pametni telefon koji će, kada je količina radne memorije u pitanju, otići i korak dalje. Dolazeći model Vivo Xplay7 će, prema aktuelnim informacijama, imati čak 10GB RAM-a, odnosno dva više od mnogih aktuelnih flegšip modela, piše Bug.

Sudeći prema slajdovima sa prezentacije, Vivo nema nameru da stane samo na povećanju radne memorije.

Xplay7 će dobiti i značajno proširenje prostora za skladištenje podataka, koje će ići sve do 512GB. Slajdovi otkrivaju i da će se ovaj model zasnivati na Snapdragon 845 procesoru i da će imati 4K ekran.

Budući da je Vivo već predstavio telefon ispod čijeg ekrana se nalazi skener otiska prsta, veruje se da će se ta opcija, takođe, naći kod Xplay7 modela.

Osim navedenog, za sada nema više detalja o ovom uređaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: