Night Vision u video igrama i stvarnom životu /VIDEO

Svi smo mi kroz video igre upoznali čuveni najtvižn (Night Vision). U igrama smo se uvek osećali posebno specijalno i moćno kada stavimo te magične naočare, čudo tehnologije koje nam omogućava da vidimo u mraku i iz senke ubijamo one koji nas ne vide.

Podeli
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

Ima nečeg moćnog u njima i osećaju da smo pravi “specijalci” kada ih koristimo u igrama, i mnoge igre su se upravo kroz Night Vision i proslavile, recimo ovaj gadžet je neizostavni deo Splinter Sela.

Ipak, koliko je Night Vision realan u video igrama u odnosu na stvarni svet i da li su njegov efekat i njegove mogućnosti realno prenešene iz stvarnog sveta u svet video igara?

Sjajno malo istraživanje na tu temu uradio je Jutjuber OperatorDrewski, koji nam je najpre predstavio kratku istoriju razvoja ove tehnologije i kako ona radi u stvarnom životu, a zatim nas je proveo kroz neke od najpopularnijih gejmin naslova poslednjih 17 godina, koje koriste Night Vision, i analizirao koliko su u tome realni.

Video je odlična prezentacija ove tehnolgije i ukoliko vas ovako nešto zanima, obavezno vam preporučujemo da izdvojite 15-ak minuta i odgledate video:

Izvor: play.co.rs

strana 1 od 54 idi na stranu