Samsungov Galaxy S9 moći će da snima HD video od 480 FPS?

Već neko vreme kruže glasine da će sledeći Samsungov flegšip uređaj dobiti novu "Super slow-mo" opciju. Potvrda te informacije sada stiže sa zvaničnog sajta Samsunga, kao i iz jednog holandskog izvora.

Tehnopolis

Izvor: B92, Bug.hr

Sreda, 24.01.2018.

08:25

Samsungov Galaxy S9 moći će da snima HD video od 480 FPS?
Gettyimages / Ilustracija

Pominje se nova linija "ISOCELL Bright" senzora sa "3-stack FRS" (Fast Readout Sensor) tehnologijom, koja će omogućiti snimanje 1080p videa, pri 480 sličica u sekundi.

Nedostaje informacija o vremenskom okviru snimanja, čime bi bilo moguće poređenje sa Sonyjevom "Motion Eye" tehnologijom koja omogućava snimanje 720p videa pri 960 sličica u sekundi, ali sa ograničenjem u trajanju od 0,18 sekundi.

Treba spomenuti da su Bright senzori namenjeni tankim modernim telefonima koji skoro da i nemaju ivice oko ekrana i da donose veličinu piksela od 0,9 mikrona.

Senzori imaju TetraCell tehnologiju, koja poboljšava fotografije u uslovima slabije osetljivosti spajanjem četiri susedna piksela, dok je brzo fokusiranje, čak i u uslovima slabijeg osvetljenja, obezbeđeno putem Super PD ili Super Phase Detection autofokusa.

Zasada nema informacija kada bi Bright senzori trebalo da budu ugrađeni u Samsungove uređaje. Jedna od mogućnosti svakako su budući Samsungovi Galaxy S9 i Galaxy S9+ flegšip uređaji, koji će u februaru biti predstavljeni na MWC 2018 konferenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: