Apple: Važna promena stiže sa novim apdejtom sledećeg meseca

Izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk izjavio je da će sledeći update iOS11 dozvoliti korisnicima da sami odluče da li će sistem „namerno“ usporavati rad telefona zarad dobribiti baterije ili ne.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 18.01.2018.

10:15

Apple: Važna promena stiže sa novim apdejtom sledećeg meseca
foto: epa

Nakon što je prošlog meseca kompanija priznala da namerno usporava starije modele iPhone-a zbog mogućih problema sa baterijom, javnost se digla na noge, a „palo“ je i nekoliko tužbi.

U intervjuu za ABC News Kuk kaže da će novi update iOS11 koji će biti pušten sledećeg meseca imati mogućnost da korisnici sami biraju.

“Daćemo ljudima uvid u zdravlje baterije i sve će ovo biti veoma transparentno. To do sada nismo radili“, rekao je.

Kuk je takođe rekao da će iOS 11 informisati korisnike o automatskom redukovanju performansi kako bi se sprečila nagla gašenja telefona.

“Ako to ne želite, isključite“, kaže on i dodaje da to ipak nije poželjno, kao da treba ostaviti telefon na automatskim podešavanjima zbog dužine njegovog veka.

Inače, Apple se izvinio korisnicima zbog namernog usporavanja, a u novom update-u će korisnici sami imati mogućnost da biraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: