Budite obazrivi kada vam stigne mejl od Netflix-a

Sledeći put kada primite mejl od Netflixa budite pažljivi kada ga budete otvarali.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.01.2018.

13:39

Budite obazrivi kada vam stigne mejl od Netflix-a
foto: epa/ETIENNE LAURENT

Eksperti za sigurnost na internetu izdali su hitno saopštenje o virusu koji napada Netflix mejlove i dizajniran je tako da prevari ljude da im daju detalje kreditne kartice.

“Netflix je posao omiljena inspiracija prevaranata na internetu. Njihova široka baza korisnika učinila ih je vrlo popularnim“, kaže Emanuel Maršal iz MailGuard-a.

Koristeći tehniku fišinga, hakeri ubeđuju ljude da podele sa njima poverljive finansijske informacije, a time se služe upravo tako što šalju mejlove da plaćanje pretplate za Netflix nije uspelo, pa se mora ponoviti.

Stoga budite pažljivi kada budete otvarali mejl i dobro pogledajte adresu sa koje vam on stiže. Ukoliko vidite gomilu brojeva i slova, budite sigurni da to nije Netflix.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: