Pazite šta pišete: Zbog greške u WhatsAppu hakeri vide vaš chat

Nakon sigurnosnih provera otkrivena je greška u WhatsAppu, zbog koje hakeri mogu da se infiltriraju u bilo koji privatni grupni chat na toj aplikaciji, javlja Wired.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Iako su programeri WhatsAppa pokušali da reše taj problem, stručnjaci tvrde da on još nije uklonjen i da bez dozvole administratora grupe u svaku konverzaciju može da se ubaci još ljudi, a da to niko ne primeti.

Facebook, u čijem je vlasništvu ova aplikacija, kažu da bag nije opasan jer svi u grupnom chatu dobiju obaveštenje kad im se pridruži neko nov, pa mogu odmah da reaguju.

Bag je otkriven na jednoj sigurnosnoj konferenciji u Cirihu.

Delimična uteha korisnicima jeste to što ubačeni novi članovi chata ne mogu da čitaju ranije poruke. Stručnjaci korisnicima savetuju da, ako žele da budu potpuno bezbedni, koriste samo komunikaciju "jedan na jedan".

Vesti

Virtuelna ćaskaonica eksplodirala od popularnosti

VRChat predstavlja vrstu društvenog prostora koji igračima sa ili bez VR uređaja pruža razne aktivnosti, poput ćaskanja, igranja mini igara i druženja, i ujedno i igra koja je, sudeći prema podacima sa sajta SteamSpy, protekle dve nedelje stekla neverovatnih milion novih igrača, ukupno jedan i po milion, i to sve zahvaljujući jednom memeu.

Vesti sreda 17.01. 21:30 Komentara: 2
strana 1 od 1712 idi na stranu