Skype testira nove "privatne razgovore" s end-to-end enkripcijom

Kompanija Microsoft počela je testiranje end-to-end enkripcije razgovora između korisnika Skypea, koristeći Singal Protocol organizacije Open Whisper Systems.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Thinkstock / ilustracija
Foto: Thinkstock / ilustracija

Microsoft je najavio eksperimentalnu opciju nazvanu "Private Conversations" (privatni razgovori) putem bloga, a moći će da je koriste svi koji trenutno koriste beza verziju Skype Insider na operativnim sistemima Windows, Mac, Linux, Android i iOS.

Takođe, opcija će moći da se koristi samo ako obe strane koriste pomenutu verziju. Enkripcija će obuhvatati tekstualne i audio poruke, fajlove, ali ne i audio i videopozive.

Skype već nudi određen nivo enkripcije koji štiti sam komunikacijski kanal, ali je end-to-end enkripcija još bezbednija. To znači da sadržaje poruka mogu da vide samo pošiljalac i primalac.

Sadržaj se ne zadržava na Microsoftovim serverima, ali to ne znači da podaci ne mogu da se presretnu na druge načine. Ipak, ova enkripcija je bezbednija od većine drugih metoda.

Ako se ova mogućnost uvede u glavnu aplikaciju, pridružiće se ostalim platformama kao što su Facebookov Messenger, Appleov iMessage i WhatsApp, koji takođe nude end-to-end enkripciju.

Vesti

Stigao četvrti po redu God of War /VIDEO

Ova igra nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ljubitelji nordijske mitologije, spremite se, jer su Sony i Studio Santa Monica izbacili novi deo, četvrti po redu, God of War! Glavni junak Kratos, koji je pustio i bradu, živi kao čovek, otac i van senke bogova!

Vesti četvrtak 26.04. 13:59 Komentara: 6

Srbin ilustrator u svetskoj industriji igara: "Nije nemoguće"

Naš mladi umetnik koji se bavi ilustracijom u svetu igara i video-igara, Nemanja Stanković, u svojoj dosadašnjoj karijeri bavio se radom za neke od najvećih svetskih gejming kompanija i njegovi radovi su ovekovečeni u najpopularnijim gejming franšizama današnjice. Nemanja je za Play!Zine ispričao svoju priču o tome kako je to biti ilustrator u firmama kao što su CD Projekt i Workshop, ali i je ispričao i svoju ličnu priču.

Vesti četvrtak 26.04. 13:21 Komentara: 2
strana 1 od 1758 idi na stranu