Xiaomi pametni telefoni zvanično na srpskom tržištu

Vodeća svetska tehnološka kompanija Xiaomi (MI) od danas je zvanično prisutna na tržištu Srbije, kroz distributivne kanale kompanije PC Centar.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 10.01.2018.

17:00

Xiaomi pametni telefoni zvanično na srpskom tržištu

Xiaomi je kompanija osnovana 2010. godine, a misija kompanije je da inovacije učini dostupnim što većem broju korisnika. Xiaomi (MI) želi da korisnicima pruži više kroz vrhunsku izradu i ponuđene specifikacije, i sve to po neverovatnim cenama. Upravo je to glavni razlog zašto je ovaj brend za relativno kratko vreme došao na sam vrh ponude pametnih telefona u svetu.

Po poslednjim istraživanjima kompanije IDC, Xiaomi je među 5 najvećih prizvođača u svetu.

Svoj primerak MI telefona svi zainteresovani moći će da nabave u maloprodajnim objektima širom Srbije već od januara 2018. godine.

MIUI je jedan od najoptimizovanijih Android OS na tržištu i pruža potpunu sigurnost korisniku i uživanje tokom korišćenja.

MIUI OS poseduje neke jedinstvene mogućnosti kao što su opcije dva nezavisna telefona, poslovni i privatni, na jednom uređaju, zaštitu od virusa i krađa, korišćenje dve aplikacije istovremeno na ekranu i još mnogo toga.

MIUI trenutno ima preko 300 miliona korisnika u 142 zemlje i pokriva preko 55 jezika.

Nekoliko modela vodećih pametnih telefona su odmah dostupni kroz distributivne kanale lokalnog partnera kompanije PC Centar.
Mi A1 je već dostupan na tržištu. Zajednički projekat Xiaomi i Google, Mi A1 je savršena kombinacija najsavremenijeg dizajna i čistog Android iskustva. Mi A1 koristi specijalni Google Android One operativni sistem, koji, osim stabilnosti, omogućava i automatsko ažuriranje na sve nove verzije Androida koje budu izlazile.

Jedan od modela koji će se naći u prodaji na srpskom tržištu je Xiaomi Redmi Note 5A koji svojim odnosom cena, materijala i specifikacija nudi kupcima izuzetnu vrednost po ceni od samo 18.499 RSD. Telefon dolazi sa 5.5-inčnim ekranom, 2GB RAM memorije, dugotrajnom 3080mAh baterijom i odličnom 13Mpx kamerom.

Takođe, jedan od telefona koji je već među najprodavanijima je i Note 5A Prime – telefon po izuzetnoj ceni od 24.999 RSD za koju korisnik dobija 3GB interne memorije, procesor sa 8 jezgara i izuzetnu prednju selfie kameru od 16Mpx.

Pored svega navedenog, jedna od osnovnih prednosti Xiaomi brenda je i razvoj ostalih elektronskih, tzv. „ekosistem“ uređaja, od Smart TV-a, preko uređaja bele tehnike, do laptop i perifernih uređaja, koji svi poseduju tzv. „smart“ tehnologiju i omogućavaju međusobno uvezivanje preko pametnih telefona, takođe po izuzetno privlačnim cenama.

Kompanija PC Centar najavljuje prodaju kompletnog „ekosistem“ asortimana za prvu polovinu 2018. godine, što će učvrstiti poziciju Xiaomi brenda kao novog lidera na tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: