Spotify u problemu, stigla tužba od 1.6 milijardi dolara

Servis za emitovanje muzike Spotify primio je prošle nedelje tužbu izdavačke kuće Wixen Music Publishing zbog navodne upotrebe hiljade pesama, uključujući Nila Janga, Doorsa i Toma Petija bez dozvole i naknade muzičkom izvođaču, prenosi Rojters.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

Kompanija Wixen, koja nosi ekskluzivna prava na određene pesme poput "Free Falling“ Toma Petija i "Light my Fire“ Doorsa, tražila je odštetu od najmanje 1.6 milijardi dolara.

U tužbi, koju je Wixen predao federalnom sudu u Kaliforniji, navodi se da Spotify nije uspeo da dobije neophodnu licencu od Wixena za reprodukciju i distribuciju pesama.

Spotify je odbio da da bilo kakav komentar.

U maju ove godine je Spotify pristao da plati više od 43 miliona dolara zbog neplaćanja naknade za neke pesme koje je omogućio svojim korisnicima.

Vrednost ove kompanije u poslednjih nekoliko meseci skočila je za 20 odsto, na najmanje 19 milijardi dolara.

Vesti

Nintendo predstavio novi… karton?

Japanska kompanija Nintendo je uvek bila poznata po donošenju veoma zanimljivih (da ne kažemo uvrnutih) načina za zabavu, i u tom maniru je sada predstavila sasvim novo interaktivno iskustvo, u vidu Nintendo Labo, igrački koje korisnicima dozvoljavaju da otkriju potpuno nove načine za igranje se prenosivom Switch konzolom.

Vesti četvrtak 18.01. 20:35 Komentara: 3

Virtuelna ćaskaonica eksplodirala od popularnosti

VRChat predstavlja vrstu društvenog prostora koji igračima sa ili bez VR uređaja pruža razne aktivnosti, poput ćaskanja, igranja mini igara i druženja, i ujedno i igra koja je, sudeći prema podacima sa sajta SteamSpy, protekle dve nedelje stekla neverovatnih milion novih igrača, ukupno jedan i po milion, i to sve zahvaljujući jednom memeu.

Vesti sreda 17.01. 21:30 Komentara: 5
strana 1 od 1712 idi na stranu