Spotify u problemu, stigla tužba od 1.6 milijardi dolara

Servis za emitovanje muzike Spotify primio je prošle nedelje tužbu izdavačke kuće Wixen Music Publishing zbog navodne upotrebe hiljade pesama, uključujući Nila Janga, Doorsa i Toma Petija bez dozvole i naknade muzičkom izvođaču, prenosi Rojters.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

Kompanija Wixen, koja nosi ekskluzivna prava na određene pesme poput "Free Falling“ Toma Petija i "Light my Fire“ Doorsa, tražila je odštetu od najmanje 1.6 milijardi dolara.

U tužbi, koju je Wixen predao federalnom sudu u Kaliforniji, navodi se da Spotify nije uspeo da dobije neophodnu licencu od Wixena za reprodukciju i distribuciju pesama.

Spotify je odbio da da bilo kakav komentar.

U maju ove godine je Spotify pristao da plati više od 43 miliona dolara zbog neplaćanja naknade za neke pesme koje je omogućio svojim korisnicima.

Vrednost ove kompanije u poslednjih nekoliko meseci skočila je za 20 odsto, na najmanje 19 milijardi dolara.

Vesti

Stigao četvrti po redu God of War /VIDEO

Ova igra nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ljubitelji nordijske mitologije, spremite se, jer su Sony i Studio Santa Monica izbacili novi deo, četvrti po redu, God of War! Glavni junak Kratos, koji je pustio i bradu, živi kao čovek, otac i van senke bogova!

Vesti četvrtak 26.04. 13:59 Komentara: 6

Srbin ilustrator u svetskoj industriji igara: "Nije nemoguće"

Naš mladi umetnik koji se bavi ilustracijom u svetu igara i video-igara, Nemanja Stanković, u svojoj dosadašnjoj karijeri bavio se radom za neke od najvećih svetskih gejming kompanija i njegovi radovi su ovekovečeni u najpopularnijim gejming franšizama današnjice. Nemanja je za Play!Zine ispričao svoju priču o tome kako je to biti ilustrator u firmama kao što su CD Projekt i Workshop, ali i je ispričao i svoju ličnu priču.

Vesti četvrtak 26.04. 13:21 Komentara: 2
strana 1 od 1758 idi na stranu