Postoji 40 odsto šanse da Apple preuzme Netflix?

Poznato je da Apple raspolaže sa mnogo novca za ulaganje. Čak 90% tog kapitala je smešteno van SAD-a, iako to nije nužno najbolja odluka ako se u obzir uzme adresa njihovog sedišta.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Međutim, onda je došao Donald Trump sa svojim planom da vrati Apple i njegov kapital (i kapital drugih sličnih kompanija u zemlju), a sve sa idejom da „Ameriku opet učini velikom“. Kao dodatni podsticaj, ponudio je povoljne stope PDV-a, pa bi tako Apple trebao da plati samo 10 odsto ukupne vrednosti svog kapitala kako bi ga povratio u SAD.

Prema mišljenju analitičara, ako se Apple odluči na taj korak, onda će lako preći granicu od hiljadu milijardi dolara, i tako postati prva kompanija čija je vrednost bilion dolara, i imaće dosta neiskorišćenog novca. Kada uzmemo u obzir o koliko velikoj kompaniji se radi, i činjenicu da im je cilj da se probiju na tržište medijskog sadržaja, onda se ona prvobitna izjava čini sasvim uverljivom.

Dvoje analitičara iz Sitija, Džim Suva i Asija Merkant, veruju da će prva meta biti Netflix, i to cela kompanija. Izračunali su da postoji čak 40 odsto šanse da se to dogodi. Doduše, u svemu tome ima logike. Zahvaljujući Trumpovim poreskim olakšicama, Apple bi mogao da povrati preko 200 milijardi dolara u SAD, što je toliko velika svota da investicija poput kupovine Netflixa ne bi napravila nikakvu osetnu razliku.

Sa druge strane, novinar “Cult of Mac“, Luke Dormel, ne vidi smisao takvog poteza. Smatra da Apple time ne bi mnogo postigao, iako bi to odlično izgledalo na papiru. On veruje da bi mogli da postignu iste rezultate sa manje ulaganja i malo više vremena, piše "iMagazin“.

Vesti

Cena kamere sa 400 megapiksela je neverovatna

Švedska kompanija Hasselblad, koja proizvodi digitalne kamere srednjeg formata, lansira svoj potpuno novi hit koji može snimiti fotografije do 400 megapiksela. Kao i tehnologija koja se nalazi unutra, i cena je prilično izvanredna.

Vesti petak 19.01. 14:13 Komentara: 8

Nintendo predstavio novi… karton?

Japanska kompanija Nintendo je uvek bila poznata po donošenju veoma zanimljivih (da ne kažemo uvrnutih) načina za zabavu, i u tom maniru je sada predstavila sasvim novo interaktivno iskustvo, u vidu Nintendo Labo, igrački koje korisnicima dozvoljavaju da otkriju potpuno nove načine za igranje se prenosivom Switch konzolom.

Vesti četvrtak 18.01. 20:35 Komentara: 13
strana 1 od 1712 idi na stranu