Novi patenti za bežično punjenje uređaja stižu iz Apple-a

Kompanija Apple patentirala je opcije bežičnog punjenja, koje bi mogle biti dostupne u skorijoj budućnosti. Patenti se odnose na metode bežičnog punjenja, na mogućnost punjenjenja više uređaja odjednom i na opciju odabira koji će se uređaji puniti prvi i u kojim okolnostima.

Izvor: B92, Klix.ba
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Kao mogućnost se navodi i postavljanje opreme za bežično punjenje ispod drugih predmeta, nameštaja ili vozila.

Najnoviji modeli iPhone: iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X podržavaju bežično punjenje, a Apple je najavio svoj AirPower sistem bežičnog punjenja više uređaja u septembru.

Kompanija već neko vreme radi na razvoju tehnologije bežičnog punjenja, a kupila je i kompaniju PowerbyProxi, koja se bavi tom tehnologijom.

Kompanija Energous je nedavno saopštila da je njen bežični "WattUp Mid Field" sistem za punjenje, koji ne zahteva kontakt i može da puni uređaje na udaljenosti do 90 centimetara, dobio sertifikat Federalne komisije za komunikacije SAD.

Kao dodatak tome treba istaći činjenicu da Apple sarađuje sa ovom kompanijom od 2014. godine.

Kad se sve uzme u obzir, tehnologija o kojoj je reč verovatno uskoro stiže na tržište.

Vesti

Gejming laptopovi su primamljiviji nego ikada pre

Nekada je važilo pravilo da pravi gejemeri kupuju samo ozbiljne desktop mašine sa moćnim grafičkim karticama, ozbiljnim hlađenjem i jakim napajanjima. Međutim, kako se Nvidia serija 10 pojavila na laptopovima sa identičnim karakteristikama kao i na desktopu, mnogima su prenosni računari postali sasvim adekvatna alternativa.

Vesti sreda 25.04. 12:38 Komentara: 6

Uskoro stiže iPhone SE2 i ovako će izgledati / FOTO

Stiglo je još vesti o nasledniku popularnog iPhone SE modela, koji bi mogao da se pojavi na tržištu ovog maja. Ako bude lansiran, definitivno neće ispuniti neka naša ranija očekivanja. Hajde da pogledamo čemu možemo da se nadamo na osnovu najnovijih informacija koje imamo.

Vesti sreda 25.04. 11:00 Komentara: 26
strana 1 od 1758 idi na stranu