Novi patenti za bežično punjenje uređaja stižu iz Apple-a

Kompanija Apple patentirala je opcije bežičnog punjenja, koje bi mogle biti dostupne u skorijoj budućnosti. Patenti se odnose na metode bežičnog punjenja, na mogućnost punjenjenja više uređaja odjednom i na opciju odabira koji će se uređaji puniti prvi i u kojim okolnostima.

Izvor: B92, Klix.ba
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Kao mogućnost se navodi i postavljanje opreme za bežično punjenje ispod drugih predmeta, nameštaja ili vozila.

Najnoviji modeli iPhone: iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X podržavaju bežično punjenje, a Apple je najavio svoj AirPower sistem bežičnog punjenja više uređaja u septembru.

Kompanija već neko vreme radi na razvoju tehnologije bežičnog punjenja, a kupila je i kompaniju PowerbyProxi, koja se bavi tom tehnologijom.

Kompanija Energous je nedavno saopštila da je njen bežični "WattUp Mid Field" sistem za punjenje, koji ne zahteva kontakt i može da puni uređaje na udaljenosti do 90 centimetara, dobio sertifikat Federalne komisije za komunikacije SAD.

Kao dodatak tome treba istaći činjenicu da Apple sarađuje sa ovom kompanijom od 2014. godine.

Kad se sve uzme u obzir, tehnologija o kojoj je reč verovatno uskoro stiže na tržište.

Vesti

Fejsbuk štiti rasističke stranice jer mu donose profit?

Fotografije i video zapisi dece, nasilan govor mržnje i rasistički sadržaji ne uklanjaju se odmah ili automatski sa ove društvene mreže, a prikriveni reporter Dispačesovog četvrtog kanala snimao je ljude iz Fejbuka koji odlučuju o tome da li neki sadržaj treba ukloniti sa mreže.

Vesti utorak 17.07. 13:26 Komentara: 3

iPhone modeli za 2019. dobijaju LG displeje

Proizvođač ekarana LG Display će, prema potpisanom ugovoru, tokom druge polovine ove godine početi da isporučuje svoje OLED i LCD ekrane kompaniji Apple, navodi sajt Digitimes pozivajući se na izvore iz Južne Koreje.

Vesti ponedeljak 16.07. 16:16 Komentara: 25
strana 1 od 1785 idi na stranu