Novi patenti za bežično punjenje uređaja stižu iz Apple-a

Kompanija Apple patentirala je opcije bežičnog punjenja, koje bi mogle biti dostupne u skorijoj budućnosti. Patenti se odnose na metode bežičnog punjenja, na mogućnost punjenjenja više uređaja odjednom i na opciju odabira koji će se uređaji puniti prvi i u kojim okolnostima.

Izvor: B92, Klix.ba
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Kao mogućnost se navodi i postavljanje opreme za bežično punjenje ispod drugih predmeta, nameštaja ili vozila.

Najnoviji modeli iPhone: iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X podržavaju bežično punjenje, a Apple je najavio svoj AirPower sistem bežičnog punjenja više uređaja u septembru.

Kompanija već neko vreme radi na razvoju tehnologije bežičnog punjenja, a kupila je i kompaniju PowerbyProxi, koja se bavi tom tehnologijom.

Kompanija Energous je nedavno saopštila da je njen bežični "WattUp Mid Field" sistem za punjenje, koji ne zahteva kontakt i može da puni uređaje na udaljenosti do 90 centimetara, dobio sertifikat Federalne komisije za komunikacije SAD.

Kao dodatak tome treba istaći činjenicu da Apple sarađuje sa ovom kompanijom od 2014. godine.

Kad se sve uzme u obzir, tehnologija o kojoj je reč verovatno uskoro stiže na tržište.

Vesti

Ušla voda u kabl?

Nova godina mora se početi prvim velikim događajem, ovogodišnji Sajam konzumetske elektronike (CES) u Las Vegasu dao nam je nove detalje slike koja nam otvara pogled na budućnost.

Vesti nedelja 21.01. 10:49 Komentara: 1
strana 1 od 1713 idi na stranu