Huawei Mate 10 Pro: "Omiljeni pametni telefon u 2017. godini"

Flegšip model kompanije Huawei je u uporednom testiranju, koje je objavio najugledniji poslovni časopis na svetu, nadmašio telefone Samsung Galaxy Note 8, iPhone X i LG V3.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.12.2017.

13:30

Huawei Mate 10 Pro:
foto: promo

Mate 10 Pro, najnoviji flegšip telefon kompanije Huawei je dobio nagradu "Omiljeni pametni telefon godine za 2017“ od strane dopisnika čuvenog američkog poslovnog časopisa Forbs.

U članku je Huawei Mate 10 dobio pohvale zbog izuzetne računarske moći koju mu omogućava čipset Kirin 970 dizajniran od strane kompanije Huawei, koji je, kako se navodi u članku ,,prosto najmoćniji čipset na Android sistemu“.

Kirin 970 je nova flegšip procesorska jedinica sa ugrađenom sposobnošću za primenu veštačke inteligencije. Ovaj čipset sadrži posebnu jednicu neuronske mreže (NPU) koja omogućava 25 puta bolje performanse nego Cortex A-73 CPU klaster sa četiri jezgra.

,,Ovo priznanje dolazi u posebnom trenutku za kompaniju Huawei. Nalazimo se na korak od revolucije u oblasti pametnih telefona. Prema podacima kompanije za istaživanje IDC, tokom 2016. godine širom sveta je prodato 5,6 puta više pametnih telefona u odnosu na lične računare. Do 2021. godine, više od 60% svetske populacije će posedovati pametni telefon. Tržište postaje sve veće i sve dublje. Zbog toga su nam ovakva priznanja veoma značajna i motivišu nas da nastavimo da se trudimo i stvaramo najbolje moguće proizvode“- izjavio je Jacky Zhao, direktor Huawei Device za Adriatic regiju.

Pored moćnog čipseta, članak objavljen u ,,Forbsu” je pohvalio Huawei Mate 10 Pro i zbog izuzetno dugog trajanja baterije i kamera, koji su bolji nego u bilo kom konkurentskom uređaju. Pohvale su dobili i mogućnost izbora raznih režima slikanja na telefonu Huawei Mate 10 Pro, kao i EMUI interfejs.

Za svrhe pisanja članka, upoređeni su najnoviji flegšip modeli različitih prozvođača. Test je obuhvatio: Samsung Galaxy Note 8, iPhone X i LG V30.

Priznanje u članku obajvljenom u ,,Forbsu” je značajnije od bilo kog drugog testa koje sprovode mediji. ,,Forbs” je jedan od najuglednijih poslovnih medijskih brendova. Ovaj časopis je poznat po svojim čuvenim poslovnim rangiranjima, uključujući i listu najbogatijih Amerikanaca (“The Forbes 400”), listu svetskih milijardera, kao i najboljih kompanija na svetu (“The Forbes Top 2000”).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: