Video igre nisu samo za mlade: Prosek ove ekipe je 71 godina

Srebrni snajperisti su vrlo ozbiljni, pa je ovaj švedski tim profesionalnih igrača dobio i trenera.

Tehnopolis

Izvor: Tina Ozmec-Ban

Nedelja, 17.12.2017.

08:20

Video igre nisu samo za mlade: Prosek ove ekipe je 71 godina
Foto: YouTube screenshot

Tomi ‘Potti’ Ingemarson, jedan od najuspešnijih igrača Counterstrikea, kaže da ga je iznenadila predanost i motivacija koju su pokazali igrači kako bi naučili nešto novo i poboljšali se u svojim godinama, ali i pomogli u menjanju percepcije toga šta bi penzioneri trebalo da rade.

Rekao je i da su videli da se nekima od njih popravilo samopouzdanje, pa je ovakvo igranje i odlična terapija i mentalna gimnastika.

"Prijatelji naših godina ne shvataju baš šta radimo, ali drago im je zbog nas i misle da smo hrabri", ispričao je Bertil.

Najmlađi član tima je Monika “Teen Slayer” Idenfors (62), koja se zbližila sa godinu starijom Vandžom “Knitting Knight” Godange. Kako je ispričala, na treninzima uvek igraju zajedno i bolje su od muškog ostatka tima. Srebrni snajperisti su trenirali sa ciljem da početkom decembra nastupe u egzibicionom eSports meču na DreamHack Winter, a Vandža je za Lenovo blog ispričala da im je ovo prvo takmičenje i da su mlađi igrači bili prava podrška.

Inače, više od 20 timova se prijavilo da igra protiv Srebrnih snajpera

"Moja deca misle da je fantastično što nas ljudi prepoznaju na pijaci i što imamo Facebook stranicu", kaže Oivind “Windy” Toverud, 75-godišnji vođa tima koji obožava da se druži sa saigračima.

U timu je još i Abe “BirDie” Drakborg (75), koji je sada počeo i ćerku da podučava Counterstrikeu kako bi mogli da treniraju zajedno.

Silver Snipers imaju čak i svoju web stranicu, sponzore i raznu zvaničnu opremu kao što su jakne, majice i kape s logotipom tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: