YouTube na proleće lansira novu muzičku platformu

YouTube planira da u martu sledeće godine lansira novu internet muzičku platformu pod imenom Remix, koja bi trebalo da bude kombinacija servisa YouTube Red i Google Play Music.

Izvor: theverge.com, klix.ba
Podeli
GettyImages
GettyImages

Remix će korisnicima omogućiti slušanje muzike i gledanje video sadržaja. Najveća muzička platforma na svetu na taj način želi da pojednostavi zbunjujuću seriju striming proizvoda koji su rebrendirani i ponovo pokrenuti proteklih godina.

Lansiranje nove muzičke platforme zavisi od prekida ugovora sa dva od tri velika YouTubeova izdavača muzike, Sony Music Entertainment i Universal Music Group. Treći veliki YouTubeov izdavač Warner Music Group navodno je već potpisao ugovor pod novim uslovima poslovanja.

Muzička industrija godinama kritikuje YouTube zbog nedovoljnih isplata umetnika i neozbiljnog pristupa autorskim pravima, uprkos tome što su snimci sa ove muzičke platforme među najpopularnijim i najgledanijim na celom svetu.

Google je pokušao da kreira muzički servis kojim bi parirao Appleu i Spotifyju, ali nije uspeo da privuče dovoljan broj korisnika. YouTube je objavio niz proizvoda, od muzičkih servisa Google Play Music i YouTube Music Key, do YouTube Reda koji je usmeren na video sadržaje.

U međuvremenu, Spotify se popeo na 140 miliona korisnika mesečno, sa 50 miliona pretplaćenih, dok Apple Music ima 30 miliona pratilaca.

Google još nikad nije objavio broj korisnika svog muzičkog servisa, dok je YouTube Red prošle godine imao 1,5 miliona pratitelja. Uz ove podatke mnogima nije u potpunosti jasno kako će se Youtube snaći na tržištu s novom muzičkom platformom.

Vesti

Ušla voda u kabl?

Nova godina mora se početi prvim velikim događajem, ovogodišnji Sajam konzumetske elektronike (CES) u Las Vegasu dao nam je nove detalje slike koja nam otvara pogled na budućnost.

Vesti nedelja 21.01. 10:49 Komentara: 1

Cena kamere sa 400 megapiksela je neverovatna

Švedska kompanija Hasselblad, koja proizvodi digitalne kamere srednjeg formata, lansira svoj potpuno novi hit koji može snimiti fotografije do 400 megapiksela. Kao i tehnologija koja se nalazi unutra, i cena je prilično izvanredna.

Vesti petak 19.01. 14:13 Komentara: 20
strana 1 od 1713 idi na stranu