Bitkoin dostigao rekordnu vrednost

Kriptovaluta Bitkoin je u sredu zabeležila rekord šestodnevnog rasta, a za 12 sati je vrednost je porasla za 1.000 dolara i dostigao neverovatnu vrednost od 11.000 dolara! Kroz samo par sati vrednost je pala na 9.500 hiljada dolara u Bitstampu, predstavništvu u Luksemburgu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 30.11.2017.

12:35

Bitkoin dostigao rekordnu vrednost
foto: thinkstock

“Kao što svi iskusni trgovci znaju, sve što tako naglo skoči, još brže i pada“, rekao je marketinški analitičar Džejms Hjuz.

Bitkoin je prvi put zabeležio vrednost od preko 10.000 dolara u Aziji, pre nego što je 12 sati kasnije dostigao vrednost od čak 11.000 dolara. S porastom vrednosti zabeležen je i porast novih korisnika, a u BlockChain se upisalo čak 100.000 novih kupaca i obrt od 19 miliona dolara. Malo ko kupuje bitkoine kako bi ih upotrebio već kako bi se kockao kada im skoči vrednost.

Činjenica da bitkoin nudi „izlaz“ iz nacionalnih valuta znači da bi efekti budućih finansijskih kriza mogli da se pogoršaju, mišljenje je Garika Hilemana sa Univerziteta u Kembridžu. Ipak, Džon Knalif, zamenik guvernera Banke Engleske kaže da bitkoin nije dovoljno veliki kako bi predstavljao rizik po svetsku ekonomiju.

S druge strane, Džon MekAfi, osnivač istoimenog preduzeća za sajber bezbednost kaže da će Bitkoin do kraja 2020. godine vredeti preko milion dolara!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: