OnePlus 5T: Dokaz da odličan telefon ne mora da košta 1000$

OnePlus je poznat po telefonima sa snažnim specifikacijama zahvaljujući kojima može da konkuriše najjačim uređajima na tržištu, a koji su cenovno pristupačniji od konkurencije.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Podeli
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot

Nakon što je nedavno predstavljen model OnePlus 5, juče je objavljena i njegova jača verzija 5T kojom je ova kompanija, smatraju tehnološki novinari, još jednom dokazala da dobri i kvalitetni telefoni ne moraju da koštaju hiljadu dolara, prenosi USA Today .

OnePlus 5T pokreće isti procesor kao i ranije predstavljeni model petice (Snapdragon 835), ali ima poboljšane kamere (zadnja kamera od 16 i 20MP i prednja od 16MP) i, zahvaljujući manjim ivicama oko ekrana, ovaj telefon sada ima 6.01-inčni AMOLED ekran (Full HD rezolucije), iako je po dimenzijama skoro identičan 5.5-inčnom modelu OnePlus 5.

Radi na verziji 7.1.1 Nougat Googleovog Androida, a kompanija ističe da će nadogradnja na najnoviju verziju Googleovog mobilnog operativnog sistema Oreo biti dostupna tokom sledeće godine.

Cena osnovnog modela koji dolazi sa 6GB RAM-a i 64GB prostora za skladištenje podataka iznosi 499 dolara na američkom tržištiu, a ko želi model s više memorije (8GB) i više mesta za skladištenje podataka (128GB), moraće da izdvoji dodatnih 60 dolara – oba modela u prodaji će se pojaviti sledeće nedelje.

Od ostalih opcija treba spomenuti i senzor za otiske prstiju koji je smešten na poleđini telefona, ali i novu opciju za otključavanje telefona prepoznavanjem lica, bateriju od 3.300 mAh, mogućnost brzog punjenja i 3.5-mm ulaz za slušalice, koji sve veći broj kompanija odlučuje da izbaci iz svojih modela.

Opcije koje nedostaju ovom telefonu, a ima ih većina konkurentskih modela, su vodootpornost (nema zvaničnog certifikata, ali OnePlus navodi da telefon može da se koristi po kiši i može da izdrža pad u baru) i bežično punjenje, ali se pretpostavlja da za većinu korisnika nedostatak ove dve opcije ipak neće biti razlog za davanje nekoliko stotina dolara više na druge modele.

Vesti

strana 1 od 1695 idi na stranu