Motorola ima novi tablet, mnogi se pitaju: Zašto?

Motorola je obeležila svoj povratak u svet tablet računara novim Moto Tab modelom, čije karakteristike i nisu baš nešto posebno impresivne.

Izvor: B92
Podeli
Printscreen YouTube/AT&T
Printscreen YouTube/AT&T

Uređaj koristi operativni sistem Android 7.1, a pokreće ga Snapdragon 625 procesor. Ima 2GB RAM memorije i 32GB postora za skladištenje podataka.

Ekran dijagonale 10,1 inč prikazuje sliku u rezoluciji 1080p. Novi Moto Tab napaja baterija od 7.000mAh. Uređaj ima senzor otiska prsta i jedan USB-C port, navodi The Verge.

Jedino što se kod ovog tableta izdvaja je takozvani "TV mod", koji korisnicima omogućava da gledaju TV programe i snimljene emisije posredstvom servisa "DirecTV". Uređaj je, naime, razvijen u saradnji sa telekomunikacionom kompanijom AT&T, koja nudi usluge tog servisa.

Ono što zbunjuje poznavaoce je zbog čega je ime Motorola moralo da se vraća u igru, kada je isto moglo biti urađeno i sam nekim od Lenovo modela (koji je, verovatno, za ovu priliku samo prepakovan).

Moto Tab će biti dostupan od 17. novembra po ceni od 299 dolara.

Vesti

Objavljene glavne teme panela na NEM-a 2018.

NEM 2018, najveće okupljanje TV industrije u regiji CEE, održaće se od 11. do 14. juna, šestu godinu zaredom, u Dubrovniku. Do službenog otvaranja događaja ostalo je tek nekoliko meseci, pa se polako objavljuju detalji bogatog programa NEM-a 2018.

Vesti ponedeljak 19.03. 17:17 Komentara: 0

Apple pravi ekrane u "tajnom postrojenju" u SAD?

Poznato je da kompanija Apple trenutno ulaže milione u razvoj MicroLED panela, kako bi u svoje uređaje mogao da ugrađuje svetlije, brže i bojama "zasićenije" ekrane, koji su ujedno energetski efikasniji od postojećih, a izgleda da već postoji "tajno postrojenje" koje se time bavi.

Vesti ponedeljak 19.03. 14:52 Komentara: 15

"Androidi su bezbedni onoliko koliko i iPhone"

Kada je reč o bezbednosnim problemima pametnih telefona, bezbednosni analitičari skoro uvek bi govorili o Googleovom Androidu, iako Appleov mobilni operativni sistem nije nedodirljiv. Ipak, većina propusta i napada zabeležena je upravo na telefonima koje pokreće Android.

Vesti ponedeljak 19.03. 08:20 Komentara: 2
strana 1 od 1738 idi na stranu