Hakeri tvrde da su uspeli da prevare Face ID na iPhone-u X

Kako kažu, svi troškovi izrade mape izašli su ih jedva 150 dolara.

Izvor: B92
Podeli
foto: screenshot
foto: screenshot

Face ID dozvoljava korisnicima iPhone X da otključaju svoj telefon običnim pogledom u njega. Budući da ova revolucionarna opcija izaziva velike kritike, ali je i tema podsmeha, mnogi neprestano traže način da ga prevare.

Sada hakeri iz vijetnamske filme Bkav tvrde da su napravili masku čija je izrada koštala 150 dolara i da su uspeli da prevare Face ID.

Kako kažu, koristili su masku koja je kombinacija 3D štampe, dvodimenzionalnih fotografija i šminke kao.

“Nakon 10 godina razvoja, otključavanje licem nije još uvek dovoljno jako obezbeđenje za kompjutere i smartfone“, upozoravaju.

To bi značilo da će svet još uvek morati sa čeka na pouzdanost kakvu ima Touch ID. Štaviše, 2016. godine FBI je platio više od milion dolara hakerima da otključaju telefon teroriste iz San Bernadina koji je bio zaključan otiskom prsta.

Vesti

Google Assistant će do kraja godine govoriti 30 jezika

Virtuelni personalni pomoćnik kompanije Google koji se aktivira glasom - Google Assistant, do kraja godine, će govoriti tridesetak jezika, uključujući norveški i hindu, saopštila je ta kompanija, što pokazuje da I ona ulazi u žestoku borbu protiv predvodnika na tržištu pametnih pomoćnika - kompanije Amazon.

Vesti subota 24.02. 10:36 Komentara: 8
strana 1 od 1727 idi na stranu