YouTube uvodi nova ograničenja za problematičan sadržaj

Nakon optužbi da maloletnim licima prikazuje veliku količinu neprimerenog i uznemiravajućeg sadržaja, YouTube video servis saopštio je da će u budućnosti uložiti još više napora da spreči da takav sadržaj dospe do dece.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 10.11.2017.

19:10

YouTube uvodi nova ograničenja za problematičan sadržaj
Foto: YouTube screenshot

Korisnici tako ubuduće neće moći da vide neprimeren sadržaj ako nisu ulogovani na sajt i nemaju više od 17 godina, navodi kompanija u saopštenju.

Najveći problem predstavljaju video-snimci sa likovima iz popularnih crtaća, koji su puni nasilja i drugog eksplicitnog sadržaja. Njihovi autori namerno zloupotrebljavaju poznate likove kako bi namamili decu da pogledaju uznemiravajuće scene.

Video-snimci takve vrste već su automatski blokirani na aplikaciji YouTube Kids, namenjenoj prikazivanju video-sadržaja korisnicima mlađim od 13 godina, kao i u reklamama koje se prikazuju na tom sajtu.

Pristup spornim snimcima, koji se nalaze pretežno na glavnom YouTube sajtu, trenutno imaju svi korisnici, mada se dešavalo da se problematičan sadržaj pojavi i na sajtu YouTube Kids.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: