Bag u iOS-u ne dozvoljava korisnicima da otkucaju slovo "i"

Pojedini korisnici Apple uređaja koji rade na operativnom sistemu iOS 11.1 imaju problem da otkucaju slovo "I“ koje im autocorrect ispravlja na “A“ sa simbolom “?“.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.11.2017.

11:30

Bag u iOS-u ne dozvoljava korisnicima da otkucaju slovo
foto: getty

Korisnik Reddita The Cravin dokumentovao je ovaj bag i objasnio da Apple-ova tastatura automatski koriguje karakter "I" slovima i simbolima “A“, “#“, "!", "?".

Bag pogađa prvenstveno iMessage i druge aplikacije uključujući pisanje na Tviteru i Instagramu.

Iz Apple-a kažu da je ova greška pogodila pojedine korisnike iPhone-a, iPad-a i iPod-a koji nisu ažurirali sistem na iOS 11.1. Takođe, do ažuriranja preporučuju da se ova greška ispravi koristeći Text Replacement opciju koja se nalazi u Settings/General/Keybord/Touch Replecement. Kliknite “+“ simbol u opsiji fraze, ukucajte veliko i malo „i“ u prečicu i na taj način sami popravite bug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: