Osam skrivenih opcija revolucionarnog iPhone X

iPhone X će kroz dva, tri dana konačno biti dostupan u prodaji, a nakon velike prašine koja se oko njega podigla, hajde da vidimo kakve opcije i poboljšanja krije najbolji iPhone do sada.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2017.

16:15

Osam skrivenih opcija revolucionarnog iPhone X
foto: getty

Budilnik

Ako već imate iPhone, sve promene se odnose uglavnom na nedostatak Home button-a . Sada kada ga nema, dovoljno je da dodirnete ekran kako bi alarm prestao da zvoni ili da uključite displej. Takođe, postoji opcija „raise your phone“ kako biste ga „probudili“ bez ikakvog dodira sa ekranom.

Face ID

Otključavanje telefona licem se aktivira tako što vam telefon prvo skenira facu. Na taj način, niko sem vas neće moći da otključa telefon, pa čak ni kada spavate. Zanimljivo je da ova opcija ne radi kod slepih ljudi, ali oni mogu „prevariti“ sistem tako što će staviti naočare za sunce i blokirati infracrveno svetlo.

Multitasking

Da biste se šetali iz aplikacije u aplikaciju ranije ste morali dva puta da pritisnete Home Button, a na iPhone-u X i dalje se možete premeštati po aplikacijama držeći mesto na kojem se nekada nalazilo Home dugme nekoliko sekundi. Najzanimljivije je što sada aplikacije možete listati jednostavnim pokretom na levo i desno, baš kao slike.

Nove prečice za kameru

Na zaključanom ekranu nalaze se dve nove sjajne ikonice. Jedna omogućava da pokrenete baterijsku lampu bez otključavanja, a druga je za kameru.
foto: getty
Veća privatnost

Pregledi tekstualnih poruka koji iskaču nerviraju mnoge korisnike Apple uređaja, posebno kada ste u društvu, pa gotovo svako može da pročita vaše poruke. Novi iPhone X automatski sakriva „osetljiv“ sadržaj, a te notifikacije prikazuje tek kada putem Face ID otključate telefon.

Koristite Face ID za ono što vi želite

iPhone X nudi opciju da birate za šta ćete koristiti Face ID – da li ćete njime otključavati iTunes, logovati se na AppStore ili otključavati svoj iPhone.

Ako ste u opasnosti

Ukoliko se nalazite u opasnosti pritiskajući pet puta sleep/wake button omogućavate emergency mode. Ova opcija onemogućava Face ID tako da vas niko ne može naterati da otključate svoj telefon. Jedini način da to uradite jeste da otkucate passcode. Takođe, brzo možete pozvati hitne brojeve i pristupiti svom medicinskom kartonu.

Kako se skrinšotuje?

Ranije je u isto vreme trebalo da pritisnete home button i dugme za zaključavanje. Pošto to više nije moguće, sada ćete skrinšotovati istovremenim pritiskanjem sleep/wake button-a, odnosno dugmeta za zaključavanje i volume up-a u isto vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: