Google Pixel 2 XL već pati od ozbiljnih boljki

Google će udvostučiti garanciju na novi flegšip uređaj, nakon pritužbi na kvalitet ekrana.

BBC
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Neki vlasnici novog Pixel 2 telefona primetili su da prikaz na ekranima deluje izmenjeno i to nakon samo nekoliko nedelja od lansiranja veće verzije novog telefona.

Forume i sajtove za telefone preplavili su komentari korisnika, kojima je ekran podložan tzv. „burn-in“ problemu. Ovo je gotovo prepoznatljiv OLED fenomen, koji se pojavljuje kad sadržaj na ekranu ostane trajno „utisnut“ u matricu nakon produženog prikaza statičke slike.

Google tvrdi da je reč o efektu koji je "u skladu sa drugim premijum telefonima", ali obećava da će uvesti softverska ažuriranja koja bi trebalo da produže životni vek ekrana, a garancija će trajati dve umesto godinu dana u SAD (u Evropi je i inače dve godine).

Biće lansiran novi modul za zasićene boje u narednih nekoliko nedelja, zbog pritužbi na potpuno bledu sliku.

Pixel 2XL, koji je pogođen ovim problemom, trenutno je dostupan samo u SAD.

Analitičarka BBC Karolina Milanesi kaže da ovo nije dobar početak za uređaj.

"Google je napravio veliki iskorak u tržište uređaja i proširio svoj spektar proizvoda. To otvara pitanje da li ta firma može da izdrži tako veliki pritisak", kaže ona.

Prethodni uređaj Google-a, Pixel, imao je dobre ocene kritičara, ali je na kraju zauzeo samo 0,5 odsto svetskog tržišta pametnih telefona.

Vesti

Kako promene na Fejsbuku utiču na portale u Srbiji?

Nalog svakog korisnika Fejsbuka u Srbiji više nije prenatrpan vestima, “klik bajtovima” i napadnim video-sadržajem sa brojnih stranica. Ipak, sajt lista Danas je istraživao koliko je novo pravilo Fejsbuka za odvajanje privatnih i poslovnih profila uticalo na onlajn medije i sajtove u zemlji.

Vesti utorak 31.10. 17:59 Komentara: 27

Samsung Galaxy S9 neće imati izlaz za slušalice

I pored toga što su prvi izveštaji navodili da će 3.5 mm audio izlaz biti "ključna prodajna karakteristika u odnosu na konkurente", novi podaci za modele Galaxy S9 i Galaxy S9+, navode da ti telefoni, ipak neće imati klasičan izlaz za slušalice.

Vesti utorak 31.10. 08:28 Komentara: 24
strana 1 od 51 idi na stranu