Google Pixel 2 XL već pati od ozbiljnih boljki

Google će udvostučiti garanciju na novi flegšip uređaj, nakon pritužbi na kvalitet ekrana.

BBC
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Neki vlasnici novog Pixel 2 telefona primetili su da prikaz na ekranima deluje izmenjeno i to nakon samo nekoliko nedelja od lansiranja veće verzije novog telefona.

Forume i sajtove za telefone preplavili su komentari korisnika, kojima je ekran podložan tzv. „burn-in“ problemu. Ovo je gotovo prepoznatljiv OLED fenomen, koji se pojavljuje kad sadržaj na ekranu ostane trajno „utisnut“ u matricu nakon produženog prikaza statičke slike.

Google tvrdi da je reč o efektu koji je "u skladu sa drugim premijum telefonima", ali obećava da će uvesti softverska ažuriranja koja bi trebalo da produže životni vek ekrana, a garancija će trajati dve umesto godinu dana u SAD (u Evropi je i inače dve godine).

Biće lansiran novi modul za zasićene boje u narednih nekoliko nedelja, zbog pritužbi na potpuno bledu sliku.

Pixel 2XL, koji je pogođen ovim problemom, trenutno je dostupan samo u SAD.

Analitičarka BBC Karolina Milanesi kaže da ovo nije dobar početak za uređaj.

"Google je napravio veliki iskorak u tržište uređaja i proširio svoj spektar proizvoda. To otvara pitanje da li ta firma može da izdrži tako veliki pritisak", kaže ona.

Prethodni uređaj Google-a, Pixel, imao je dobre ocene kritičara, ali je na kraju zauzeo samo 0,5 odsto svetskog tržišta pametnih telefona.

Vesti

Fejsbuk štiti rasističke stranice jer mu donose profit?

Fotografije i video zapisi dece, nasilan govor mržnje i rasistički sadržaji ne uklanjaju se odmah ili automatski sa ove društvene mreže, a prikriveni reporter Dispačesovog četvrtog kanala snimao je ljude iz Fejbuka koji odlučuju o tome da li neki sadržaj treba ukloniti sa mreže.

Vesti utorak 17.07. 13:26 Komentara: 3

iPhone modeli za 2019. dobijaju LG displeje

Proizvođač ekarana LG Display će, prema potpisanom ugovoru, tokom druge polovine ove godine početi da isporučuje svoje OLED i LCD ekrane kompaniji Apple, navodi sajt Digitimes pozivajući se na izvore iz Južne Koreje.

Vesti ponedeljak 16.07. 16:16 Komentara: 25
strana 1 od 1785 idi na stranu