Procurile prve glasine o sledećoj generaciji iPhone uređaja

Prošlo je svega mesec dana otkako je predstavljena nova generacija iPhone telefona, a glasine o modelima za narednu godinu su već tu.

Tehnopolis

Izvor: Business Insider

Petak, 13.10.2017.

16:15

Procurile prve glasine o sledećoj generaciji iPhone uređaja
Foto: Gettyimages

Naslednik iPhonea 8 će najverovatnije imati ekran koji se proteže od ivice do ivice telefona, slično iPhoneu X, piše Wall Street Journal.

Tačnije, Apple navodno radi na razvoju LCD ekrana zvanih "Full Active LCD", koje proizvodi kompanija Japan Display.

Ova vrsta ekrana je jeftinija i proizvodi se u većem broju od OLED ekrana, što znači da Apple 2018. najverovatnije neće imati probleme sa nabavkom sa kakvima se suočio ove godine.

Jedan od modela koji će biti predstavljeni naredne godine takođe bi trebalo da ima ekran duži od 6 inča, s obzirom na to da je Apple već naručio takve ekrane od kompanije Japan Display, tvrdi Korea Herald.

Slične glasine preneo je i ET News, koji navodi da Apple sprema još veći uređaj od iPhonea X. Iako je Apple od kompanije Samsung Display naručio OLED ekrane veličine 5.28, 5.85 i 6.46 inča, narudžbina najmanjih ekrana je na kraju otkazana.

Ekran veličine 6.46 najverovatnije će, dakle, pripasti nasledniku iPhonea X, koji poseduje OLED ekran od 5.8 inča.

Ukoliko svi naredni modeli iPhonea budu imali ekrane bez ivica, to bi moglo da označi kraj ere dizajna hardvera koja je počela sa iPhoneom 6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: