Verovali ili ne, iPhone X do sada nije bio legalan

Nije da je samo njegovo postojanje kršilo zakone, već je jednostavno bilo zabranjeno započeti prodaju. Može zvučati iznenađujuće, ali sve do sada, uopšte nije bilo sigurno hoće li potencijalni kupci moći da kupe iPhone X nakon 3. novembra.

Izvor: imagazin.rs
Podeli
foto: getty
foto: getty

Ako niste dobro upoznati sa radom američke Savezne komisije za komunikacije, FCC skraćeno, vrlo lako biste mogli pomisliti, na osnovu prošlonedeljnih događaja, da je jedini posao koji FCC obavlja, da pravi probleme oko stvari koje je tehnički nemoguće postići Ali u stvarnosti, oni rade vrlo važan posao. Tačnije, oni moraju odobriti svaki uređaj koji može emitovati radio signale, za prodaju u Sjedinjenim Američkim Državama, pre nego što uređaj stigne na police.

U praksi, to znači mnoštvo testova. Ispituje se da li uređaj uzrokuje bilo kakvu vrstu štetne interferencije između ostalog i da li je siguran za ljudsko telo, da li prelazi određena ograničenja, i generalno, radi li ili ne. Očito, Apple ima ogromno iskustvo u tome kako se pridržavati gore navedenih pravila, pa zapravo i nije bilo pitanje hoće li odobriti iPhone X ili ne. U svakom slučaju, sve do sada, ovaj mali tekst se nalazio na stranici proizvoda:

“iPhone X nije odobren od Savezne komisije za komunikacije. Uređaj nije, i možda neće biti pušten u prodaju ili najam dok se ne dobije odobrenje“

Znajući da će pretprodaja započeti krajem ovog meseca, tačnije 27. oktobra, odobrenje je stiglo u pravi čas, piše "iMagazin.rs".

Vesti

Nintendo predstavio novi… karton?

Japanska kompanija Nintendo je uvek bila poznata po donošenju veoma zanimljivih (da ne kažemo uvrnutih) načina za zabavu, i u tom maniru je sada predstavila sasvim novo interaktivno iskustvo, u vidu Nintendo Labo, igrački koje korisnicima dozvoljavaju da otkriju potpuno nove načine za igranje se prenosivom Switch konzolom.

Vesti četvrtak 18.01. 20:35 Komentara: 0

Virtuelna ćaskaonica eksplodirala od popularnosti

VRChat predstavlja vrstu društvenog prostora koji igračima sa ili bez VR uređaja pruža razne aktivnosti, poput ćaskanja, igranja mini igara i druženja, i ujedno i igra koja je, sudeći prema podacima sa sajta SteamSpy, protekle dve nedelje stekla neverovatnih milion novih igrača, ukupno jedan i po milion, i to sve zahvaljujući jednom memeu.

Vesti sreda 17.01. 21:30 Komentara: 4
strana 1 od 1712 idi na stranu