Dark web: Kralj dilera uhapšen putem takmičenja za najlepšu bradu

Jedan od najtraženijih narko dilera dubokog weba završio je iza rešetaka zbog svoje ljubavi prema puštanju duge i brižno održavane brade.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 29.09.2017.

17:35

Dark web: Kralj dilera uhapšen putem takmičenja za najlepšu bradu
Foto: Thinkstock / ilustracija

Reč je o kralju narkotika pod pseudonimom 'OxyMonster', tajanstvenoj ličnosti najpoznatijoj po aktivnostima na ilegalnoj web-pijaci narkoticima Dream Market.

Agenti su osumnjičenog uhapsili prošlog meseca, dok je putovao na bizarno takmičenje za najlepšu bradu, koje se svake godine održava u Ostinu u Teksasu.

Reč je o Galu Valerijusu, 38-godišnjem Francuzu kojeg je policija presrela na aerodromu u Atlanti, izveštava Hacker News.

Valerijusa je policija privela 31. avgusta i ubrzo ga identifikovala kao notornu internet personu koje međunarodna policija pokušava da se domogne više od dve godine.

Dokazi su pronađeni na laptopu koji je Valerijus nosio sa sobom. Uređaj je, naime, imao instaliran Tor pregledač, namenjen skrivanju aktivnosti pri surfovanju.

Istražitelji su na računaru pronašli informacije o logovanju na Dream Market.

Valerijus je na spomenutoj pijaci bio administrator, senior moderator i trgovac, a optužen je za prodaju kokaina, LSD-a, metaamfetamina, fentanila i oksikodona.

Njegov kapital na Dream Marketu u trenutku hapšenja iznosio je oko pola miliona dolara u bitcoinima.

Osumnjičeni trenutno čeka prenos iz Atlante u Majami, gde će se suočiti s novim nizom optužbi za koje bi mogao da 'zaradi' doživotnu robiju.

Pre nekoliko meseci, međunarodna policija uspela je da stane na kraj podzemnim tržištima AlphaBay i Hansa. Njihov pad značio je veći promet za Dream Market koji je porastao tokom njihovog odsustva. Hapšenje Valerijusa označilo je i početak potencijalnog pada Dream Marketa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: