Bil Gejts otkrio kakav telefon (ne) koristi

Bil Gejts jedan od osnivača kompanije Microsoft, otkrio je da sada koristi Android telefon.

Independent
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

U intervjuu za Fox News Sunday on je izjavio da se nedavno prebacio sa operativnog sistema Windows Phone na Android.

Upitan je o odnosu sa pokojnim osnivačem kompanije Apple Stivom Džobsom, s kojim se više puta sukobljavao, kao i tome šta misli o najnovijim iPhone uređajima, ali je nekako uspeo da izbegne drugi deo odgovora.

"Moj odnos sa Stivom obuhvatao je sve zamislive aspekte. "Naročito u poslednjih nekoliko godina, dok se borio s rakom, naše prijateljstvo je ojačalo. Uradio divan posao sa Pixar-om i Apple-om. On i ja imali smo mnogo toga zajedničkog. Na neki način bili smo i različiti. Stiv je bio genije, apsolutno neverovatan", rekao je Gejts, a onda umesto da komentariše nove iPhone uređaje, rekao sledeće:

"Divno je što Apple nastavlja dobro da radi. Nekim slučajem koristim samo Windows računare. Telefon koji imam... nedavno sam se prebacio na Android, sa mnogo Microsoft-ovog softvera".

Nastavio je da hvali Džobsa za to što je pomogao "negovanju fantastične konkurencije" u oblasti tehnologije, ali kad ga je novinar pritisnuo, priznao je da ne koristi iPhone.

"Ne, iPhone ne", rekao je Gejts s osmehom.

Inače, on je 2013. izjavio da njegova deca "nikad nisu tražila Apple proizvode". "Oni vole svoje Windows telefone i Windows računare", rekao je tada.

strana 1 od 50 idi na stranu