Bil Gejts otkrio kakav telefon (ne) koristi

Bil Gejts jedan od osnivača kompanije Microsoft, otkrio je da sada koristi Android telefon.

Independent
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

U intervjuu za Fox News Sunday on je izjavio da se nedavno prebacio sa operativnog sistema Windows Phone na Android.

Upitan je o odnosu sa pokojnim osnivačem kompanije Apple Stivom Džobsom, s kojim se više puta sukobljavao, kao i tome šta misli o najnovijim iPhone uređajima, ali je nekako uspeo da izbegne drugi deo odgovora.

"Moj odnos sa Stivom obuhvatao je sve zamislive aspekte. "Naročito u poslednjih nekoliko godina, dok se borio s rakom, naše prijateljstvo je ojačalo. Uradio divan posao sa Pixar-om i Apple-om. On i ja imali smo mnogo toga zajedničkog. Na neki način bili smo i različiti. Stiv je bio genije, apsolutno neverovatan", rekao je Gejts, a onda umesto da komentariše nove iPhone uređaje, rekao sledeće:

"Divno je što Apple nastavlja dobro da radi. Nekim slučajem koristim samo Windows računare. Telefon koji imam... nedavno sam se prebacio na Android, sa mnogo Microsoft-ovog softvera".

Nastavio je da hvali Džobsa za to što je pomogao "negovanju fantastične konkurencije" u oblasti tehnologije, ali kad ga je novinar pritisnuo, priznao je da ne koristi iPhone.

"Ne, iPhone ne", rekao je Gejts s osmehom.

Inače, on je 2013. izjavio da njegova deca "nikad nisu tražila Apple proizvode". "Oni vole svoje Windows telefone i Windows računare", rekao je tada.

Vesti

Više od četvrtine građana Srbije nikada nije koristilo kompjuter

Više od četvrtine građana Srbije nikada nije koristilo računar niti internet, pokazuju rezultati istraživanja Republičkog zavoda za statistiku o upotrebi informaciono-komunikacuionih tehnologija u Srbiji. Istraživanje, nedavno objavljeno, obuhvatilo je 2.800 domaćinstava, kao i 2.800 pojedinaca uzrasta od 16 do 74 godine.

Vesti subota 30.09. 17:16 Komentara: 31
strana 1 od 50 idi na stranu