Apple macOS High Sierra stiže 25. septembra

Kompanija Apple je najavila High Sierra, najnoviju verziju macOS-a, još u junu na WWDC-u, a beta verzija se testira već mesecima. Sada je napokon spremna finalna verzija, koja će biti dostupna od 25. septembra.

klix.ba
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

High Sierra je potpuno besplatna i kompatibilna gotovo sa svakim Mac-om napravljenim 2009. godine i kasnije. Međutim, novi OS bi mogao imati problema s kompatibilnošću starijih aplikacija. Recimo, stare verzije Apple-ovih programa Final Cut i Logic nisu kompatibilne.

Novi OS će omogućiti više prostora na Mac-u, ubrzati izvršavanje određenih zadataka, olakšaće backup, a omogućiće se podrška eksternog GPU-a i VR uređaja. Ovo je prvi put da će Mac dobiti VR podršku i da će biti kompatibilan sa SteamVR i HTC Vive VR headsetom. Novi HEVC video kodek će učiniti video manjim.

High Sierra donosi poboljšane aplikacije kao što su Photos, Safari, Mail, Notes, Siri i Sporlight. Naprimer, moći ćete da blokirate automatsko pokretanje videa u Safariju.

Vesti

Kamera koja može sve: Samsung predstavio Galaxy S9 i S9+

Kompanija Samsung Electronics predstavila je na Svetskom mobilnom kongresu u Barseloni dva nova modela smartfona Galaxy S9 i Galaxy S9+. Pod nazivom „Camera. Reimagined“ najnovija perjanica Samsunga donosi velike novine u svetu pametnih telefona, a najveći aduti novih modela su Super Slow-mo video zapis, najbolja kamera za snimanje pri slabom osvetljenju i AR Emoji koji podstiču još ličniju komunikaciju.

Vesti nedelja 25.02. 19:40 Komentara: 32

Google Assistant će do kraja godine govoriti 30 jezika

Virtuelni personalni pomoćnik kompanije Google koji se aktivira glasom - Google Assistant, do kraja godine, će govoriti tridesetak jezika, uključujući norveški i hindu, saopštila je ta kompanija, što pokazuje da I ona ulazi u žestoku borbu protiv predvodnika na tržištu pametnih pomoćnika - kompanije Amazon.

Vesti subota 24.02. 10:36 Komentara: 10
strana 1 od 1728 idi na stranu