On će biti prvi vlasnik novog iPhonea? Ima plan da to ostvari

Dvadesetogodišnji student za razvoj softvera i Youtube zvezda Mejzen Kouruš rešio je da sebi osigura prvo mesto u redu za novi iPhone 8 kampujući ispred Appleove radnje deset dana pre početka prodaje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Opremljen šatorom, stolicom, hranom i ostalim neophodnim stvarima planira da postane prvi vlasnik novog Appleovog telefona. Kako je izjavio za Independent, prošle godine kada je završio kao treći u redu za iPhone 7 odlučio je da uradi šta god je potrebno da ovoga puta bude prvi.

On je dodao da bi ovo desetodnevno kampovanje moglo da bude sjajna prilika za njegov Youtube kanal.

Mejzen će imati priliku da, nakon što prvi ušta u Appleovu radnju, fotografije koje napravi podeli sa svojom publikom na društvenim mrežama.

Očekuje se da će novi iPhone8 biti nadogradnja prethodnog modela dok će iPhone X, koji će imati ekran od ivice do ivice telefona, imati opciju Face ID, piše Independent. Mejzena najmanje brine dizajn.

"Očekujem da je baterija poboljšana, jer telefon nudi mnoge opcije poput prepoznavanja lica. Duže trajanje baterije, bolji ekran i slično“.

Ovaj student je istakao da mu u njegovoj misiji pomažu dva prijatelja inače bi desetodnevno čeganje bilo neizdržljivo.

Njegovi prijatelji su tu da ga zamene kada poželi da ode do kuće da se istušira. Takođe, prošlogodišnje iskustvo mu je sada od koristi. Kako je tada čekao tri dana, zna šta sve treba da ponese, kao i koji su najbliži objekti.

"Ako počne kiša da pada sklonim se u McDonald's ili pronađem neko sklonište. Dobra stvar je da je mesto na kome inače čekam vidljivo iz više objekata, tako da kada potražim toalet u nekom kafiću svi znaju da sam prvi u redu.“

Njemu pomažu i zaposleni u Appleovoj radnji.

"Oni mi pune telefon kada zatreba. Takođe, imam na raspolaganju wifi, ali mi i prave društvo kada su u mogućnosti“.

Mejzenu će se u petak pridružiti i Markus Barsum koji je prošle godine bio u prilici da prvi kupi iPhone7.

U slučaju da se sa prodajom počne kasnije, telefon će naručiti.

"Sigurno ne bih bio ovde do oktobra“, rekao je on.

Vesti

Google Assistant će do kraja godine govoriti 30 jezika

Virtuelni personalni pomoćnik kompanije Google koji se aktivira glasom - Google Assistant, do kraja godine, će govoriti tridesetak jezika, uključujući norveški i hindu, saopštila je ta kompanija, što pokazuje da I ona ulazi u žestoku borbu protiv predvodnika na tržištu pametnih pomoćnika - kompanije Amazon.

Vesti subota 24.02. 10:36 Komentara: 8

Nedelja u IT-ju: Pokažimo koliko je Srbija moćna IT zemlja

Da li ste znali da je jedna IT kompanija u Beogradu zaposlila više od 100 programera za samo godinu dana? Da je srpska IT kompanija u Novom Sadu nastala sa kapitalom od samo 100 dinara, a sada ima 50 zaposlenih? Da su srpski programeri napravili platformu za osiguranje koje danas koriste hiljade Švajcaraca? Da rade na softveru za pametne naočare koje koriste NASA astronauti i svakodnevno učestvuju na projektima koji pomeraju granice u celom svetu?

Vesti četvrtak 22.02. 13:50 Komentara: 4
strana 1 od 1727 idi na stranu