HBO hakeru koji im je provalio u sistem ponudio nagodbu?

Iz jedne od najvećih svetskih kompanija u filmskoj industriji konstantno “cure” podaci.

dnevnik.hr
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Kada je pre desetak dana u javnost dospela informacija da je nepoznati haker (ili više njih) provalilo u sistem HBO-a ukravši navodno više od 1,5 terabajta podataka, odmah je postalo jasno da je reč o jednoj od najvećih akcija hakovanja u posljednje vreme. Mnogi su priču uporedili sa slučajem od pje tri godine, kada je iz Sony-ja takođe hakerskim napadima ukraden ekskluzivni materijal; filmovi, TV-serije i ostali multimedijalni sadržaji… Naravno, postoji razlika jer su iz Sony-ja hakeri ukrali “samo” 50 GB podataka, a HBO je navodno ostao bez čak 1,5 TB.

Ovih dana haker koji navodno stoji iza "provale" u sistem HBO objavio je da su mu čelnici te kuće ponudili 250 hiljada dolara iz svog budžeta za takozvane etičke hakere.

Međutim, ovaj haker nije nikakav dobronamernik koji želi da ukaže na sigurnosne propuste u njihovim računarima i odbija da vrati podatke.

Najpre je objavljeno da je tražio šest miliona dolara, a sada se može pronaći informacija da želi otkupninu u iznosu svoje godišnje zarade (navodno od 12 do 15 miliona dolara). Dakle, "igra prestola" se nastavlja...

Vesti

Crytek tužio developere igre Star Citizen

Izgleda da razvojni studio igre Star Citizen, Cloud Imperium Games, još uvek nije skroz raskrstio sa Crytekom, pošto je sada pokrenuta tužba zbog kršenja ugovora i autorskih prava, iako su pre godinu dana objavili prestanak korišćenja njihovog endžina i prešli na Amazonov Lumberyard enžin.

Vesti petak 15.12. 11:10 Komentara: 4
strana 1 od 1697 idi na stranu